6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

AKP'li başkanlar mazbatalarını aldı

29 Mart Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) oy oranında Türkiye rekoru kırdığı Konya'da, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları mazbatalarını aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Tahir Akyürek, mazbatasını İl Seçim Kurul Başkanı Abdullah Çoban'dan aldı. AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ayşe Türkmenoğlu ve Ali Öztürk ile birlikte Adliye Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'na gelen Başkan Akyürek mazbatasını aldıktan sonra konferans salonunda ilçe belediye başkanları için düzenlenen mazbata törenine katıldı.

Karatay Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanlığı'na seçilen Serdar Kalaycı ve Selçuklu Belediye Başkanlığı'na seçilen Uğur İbrahim Altay, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerine İlçe Seçim Kurullarının başkanları tarafından mazbataları verilirken hatıra fotoğrafı da çektirildi.

İkinci kez partisi tarafından aday gösterilen ve yüzde 68 oranında oy alarak AK Parti'nin Türkiye rekoruna sahip olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, seçim sürecinde bir Konya modelinin ortaya çıktığını kaydederek, sadece yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını, tartışmaların içine girmediklerini ifade etti.

İl ve ilçe teşkilatlarına çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Başkan Akyürek, "Konya'da hizmet siyasetinin başarılı olduğunu gördük. Dört belediye başkanı olarak Türkiye'de en yüksek oy oranları ile seçildik. Hemşehrilerimizin büyük bir desteğini gördük. Bu, sorumluluğumuzu artırdı. Demokratik katılım nedeniyle tüm oy kullanan insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık yakalarımızdan parti rozetleri çıktı. Tüm hemşehrilerimiz için eşit hizmet vermeye devam edeceğiz. Geleceğin büyük Konya'sında katkısı olan, desteği olan herkese teşekkür ederiz. Hemşehrilerimizin gönül birliğinin devam etmesini diliyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, Konya'ya yakışan kaliteli bir seçim yarışının geride kaldığını belirterek, parti olarak il genelinde başarılı olduklarını söyledi. Belediye başkanları ve meclis üyelerinin gönül birliği içinde Konya için çalışacaklarını vurgulayan Dügen, katkısı olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı ise, seçim sürecinde tüm adayların centilmence yarıştığını kaydederek, Konya'da alınan oy oranının kendilerini gururlandırdığını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?