6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akrabalara kundaklama şoku!

Konya'da akraba olan 3 aileye ait ev ve araçlar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Kerimdede Çeşme Mahallesi Yediler Sokak'ta Hüseyin ve Haktan Karabacak çiftine ait olduğu öğrenilen iki katlı ahşap binayı bir anda alevler sardı. Evde olmayan Karabacak çiftinin evinden alevlerin yükseldiğini gören komşuları itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yarım saatlik bir çalışmanın ardından yangını söndürdü. Evdeki eşyaların tamamının yanması üzerine Karabacak çifti, akrabalarının evine gitti. Olaydan yaklaşık 25 dakika sonra Karabacak çiftinin akrabası olan Mahir Çıbık'ın Kerimdede Çeşme Mahallesi Topraklı Caddesi'ndeki evinin önünde park halindeki 42 B0M 46 plakalı minibüs yanmaya başladı.

Aracına binmek için dışarı çıktığında minibüsünün yandığını gören Mahir Çıbık, kundaklama ihtimaline karşılık evden aldığı ruhsatlı tüfeğiyle minibüsün ön camlarına ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, araç üzerinde inceleme yaparak şahsın ifadesine başvurdu. Maddi hasar oluşan minibüsün kundaklandığını belirleyen polis, aradan yarım saat geçtikten sonra bir kundaklama girişimi ihbarı aldı.

İki aileyle akraba olan Eser ve Yaşar Poyraz çiftine ait Akçeşme Mahallesi Burç Sokak'taki ev kundaklanmak istendi. Elindeki bidonla evin etrafına bir şeyler döken şahsın Poyraz çiftinin komşuları tarafından fark edilince uzaklaştığı öğrenildi. 3 ailenin akraba olduğunu öğrenen polis ekipleri, yanan evin de kundaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

Bir saat içinde 3 ayrı kundaklama olayıyla karşılaşan aileler yaşadıkları karşısında ne olduğunu anlamadıklarını belirtti. Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?