6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akşehir MOBESE'ye kavuşuyor

AKŞEHİR'DE MOBESE 2010'DA HİZMETE GİRECEK

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet işbirliği ile hayata geçirilecek olan MOBESE sisteminin 2010 yılı ortalarına kadar hizmete geçirilmesi planlanıyor.

Akşehir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ni tanıtmak ve çalışmalar ile ilgili olarak bilgi vermek amacıyla Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Ata Akman bir basın toplantısı düzenledi. Kaymakam Ahmet Katırcı, 2008 yılında çalışmalarına başlanan ve alt yapısı tamamlanan Akşehir MOBESE sistemi için İçişleri Bakanlığı'ndan 300 bin TL ödeneğin ayrıldığını ifade etti. İlçe merkezinin değişik noktalarına 15 hareketli, 9 sabit olmak üzere toplam 24 kameranın yerleştirileceğini belirten Katırcı, “Akşehir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL civarında. İçişleri Bakanlığı'ndan 300 bin TL ödenek ayrıldı. Proje için 300 bin TL Akşehir halkından toplanacak, kalan miktar ise Konya İl Özel İdaresi'nden karşılanacak” dedi.

Kaymakam Ahmet Katırcı, 2010 yılının ilk yarısında Akşehir MOBESE'nin hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ise, belediye olarak sistemin alt yapısını yapmayı üstlendiklerini belirterek, “4,5 kilometrelik ağın kazılması işlemini belediye gerçekleştirecek" şeklinde konuştu. İlçe Emniyet Müdürü Ata Akman da, MOBESE sisteminin kurulmasıyla, daha hızlı ve güvenli hizmet vereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 15:46:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 20:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?