6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akşehir'de alevli gün

AKŞEHİR'DE ALEVLİ GÜN

Konya'nın Akşehir ilçesinde aynı gün içinde 4 farklı yerde meydana gelen yangınlar, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

İlk yangın Yeni Sanayi Sitesi'nde çıktı. Bir ekmek fabrikasında yoğun duman çıkmaya başladığını gören esnaf itfaiyeye haber verdi. Bacadan çıktığı tahmin edilen yangın büyümeden söndürüldü.

İkinci yangın ise Akşehir-Konya karayolu üzerindeki ormanlık arazide başladı. Ormanlık alanın yanında bulunan Ali Osman Acar'a ait samanlık ve besihaneye de sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına Akşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arozözler katıldı. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasının ardından söndürülebilen yangında can kaybı yaşanmazken, çok sayıda ağaç zarar gördü. Besihane de kullanılamaz hale geldi.

Üçüncü yangın ilçeye bağlı Yeni köy yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın büyümeden söndürülürken kent merkezindeki Yıldırım Mahallesi'nde bulunan ağaçlık alanda çıkan yangın mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Bazı ağaçların zarar gördüğü yangın evlere sıçramadan söndürüldü.

Yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AKŞEHİR'DE ALEVLİ GÜN
AKŞEHİR'DE ALEVLİ GÜN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 15:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?