6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akşehir'de servis şoförlerinden eylem

Konya'nın Akşehir ilçesinde Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci servis şoförleri, trafik kontrollerinin sıklığı ve araçlarına fazla öğrenci alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Okulların dağılma saatinde toplanan servis şoförleri, çıkışta öğrencileri almadı ve boş olarak okuldan ayrıldı. İki okulda bulunan 950 öğrenci ise servislerin kendilerini götürmemesi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bazı veliler özel araçlarıyla gelerek çocuklarını okuldan alırken, diğer öğrenciler ise şehir içi dolmuşları ve otobüslerle gidecekleri yere gönderilmeye çalışıldı. Bazı öğrenciler ise otostop çekerek gitmeye çalıştı.

Okul önüne gelen Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Tahir Şenyılmaz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu, servis şoförleriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Toplantı sonunda açıklama yapan servis şoförleri temsilcisi Ramazan Çetin, yapılan toplantıda bir uzlaşıya varamadıklarını belirterek, "Kaymakamımız bize kurallara kesinlikle uyacağımızı ve fazla yolcu alamayacağımızı söyledi. Bizde buna istinaden bir karar aldık ve 80 YTL olan fiyatı 120 ila 150 YTL arasında sabitleyeceğiz. Biz fazla öğrenci alıp fiyatı 80 YTL'de tutmak istiyorduk ama 3 gün içinde trafik polisleri bize fazla yolcudan 100'er YTL'den 300 YTL ceza kesti. Artık bizde fazla yolcu almayacağız
ancak fiyatımızı yükselteceğiz" dedi.

Kaymakam Kenan Çiftçi ise, yapılanın bir eylem değil yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir konu olduğunu ifade ederek, "Servisçiler, mevcut koltuk kapasitesinden fazla öğrenci taşımak istediklerini belirtti ancak bunun mümkün olmadığını söyledik. Servis şoförleri yeni bir fiyat belirledi ve öğrenci taşımaya devam edecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servisci IP: 88.252.230.xxx Tarih : 13.09.2008 19:51:20

görüştüymüz veliler ücretlerini pahalı oldugundan yakını yorlar