4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Akşehir'de vatandaşlar şehitler için yürüdü

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen "Teröre Lanet ve Şehide Saygı" yürüyüşüne katılan vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı.


Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından organize edilen "Teröre Lanet ve Şehitlere Saygı" yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir Garnizon Komutanlığı önünden başlayan yürüyüşte, sırasıyla 24 Ağustos Bulvarı, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Alanı, İmaret Caddesi, Mezarlık Sokak güzergahı takip edilerek Akşehir Şehitliği'ne gelindi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbirler getirirken, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüşte Akşehirli şehit yakınları ve gaziler en ön sırada yer alırken, şehit ve gazi aileleri diğer vatandaşlarca alkışlandı.

Akşehir Şehitliği'ne gelen kalabalığın büyük kısmı şehitliğin içine sığmadığı için dışarıda kalırken, Kuvayi Milliye ve Mücahitleri Derneği Akşehir Şube Başkanı Kamil Balcı tarafından Akşehirli Şehitler ile Hakkari Dağlıca'daki son saldırıda şehit olan askerlerin adları okundu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar her isim okunduğunda 'Burada' diyerek şehitlerin kalplerinde olduğunu belirtti. Şehitlikteki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İstiklal Marşı okunurken, kadın erkek herkesin asker selamı verdiği gözlendi. Daha sonra bazı öğrencilerce şiir okunarak, konuşmalar yapıldı. Akşehir İlçe Müftüsü Emin Sağbaş tarafından yapılan duanın ardından dağılmayan vatandaşların yürüyüşü, Hastane Caddesi, Cevdet Köksal Caddesi yönünü kullananarak Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu önünde son buldu. Yürüyüş olaysız bir şekilde tamamlanırken, belediye anons sisteminden de gün boyu kahramanlık
türküleri çalındı

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 21:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?