30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Akşehir'e yeni mezarlık

Konya'nın Akşehir ilçesinde Nasreddin Hoca Türbesi'nin de bulunduğu Nasreddin Hoca Şehir Mezarlığı'nın artık kapasitesinin tamamen dolması üzerine Akşehir Belediyesi tarafından yeni bir mezarlık projesi hazırlandı.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'in yeni bir mezarlığa ihtiyacı olduğunu belirterek, “Akşehir Nasreddin Hoca Mezarlığı artık doldu. Mezarlığımızda yeni mezar kazacak yer kalmadı. Akşehir'in yeni bir mezarlığa ihtiyacı var. Daha önce istimlak edilen Kuruçay Mahallesi Anadolu Lisesi arkasındaki 30 dekarlık alan Akşehir'in yeni mezarlığı olarak projesi hazırlandı. Ayrıca bu yıl mezarlık alanını 60 dekara çıkarmak için istimlak çalışmalarına da başladık” dedi.

Projesi hazır olan Akşehir'in yeni mezarlığının modern ve işlevsel bir yapıya sahip olacağını söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Yeni mezarlıkta kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı gasılhaneler, morg, mescit, musalla, misafirhane, idari bina, aile mezarlıkları ve sıra ile defin yapılacak mezarlıklar bulunacak” dedi.

Mevcut mezarlıkta yeni mezarlığın faaliyete geçmesi ile artık yeni defin yapılamayacağının altını çizen Başkan Oğul, “Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda yeni mezar kazdırılmadan ailesinin daha önceki mezarı açılarak defin yapılabilecek. Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda yeni mezar kazacak yer yok. Mezarlara geçiş yolları kazılıp defin yapılıyor. Aileler mezarlarını ziyaret edip, dua dahi okumakta zorlanıyor. Mevcut mezarlıkta mezarlarımızı bulmak için bilgisayarlı sisteme geçmek de mümkün değil. Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda düzen yok” şeklinde konuştu.

Akşehir'de yeni yapılacak olan mezarlığın 2012 yılında ihale edilerek en kıza zamanda hizmete girmesini planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yeni mezarlıktaki defin işlemleri içinde belediye olarak ücretsiz taşıma yapacaklarını kaydetti. Başkan Oğul, “Akşehir'in yeni mezarlığı 2012 yılında ihale edilip, en kısa zamanda da hizmete girecek. Vefat edenler için Hasan Paşa İmaret Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Akşehir Belediyesi tarafından temin edilecek araçlarla yeni mezarlığa gidilebilecek. Belediyemizin tahsis ettiği bu araçlar sayesinde yeni mezarlıktaki definler de yine cemaatle yapılacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 19:08:31
Güncelleme :1 Aralık 2011 Perşembe 19:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?