6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Akupunktur tiryakilere umut oldu

Çinliler tarafından binlerce yıl önce kullanılmaya başlanılan ve alternatif tıp yöntemi olarak günümüzde de kullanılan akupunktur ile bir haftada sigara tiryakiliğinden kurtulunabiliyor.

Akupunktur uzmanı Dr. Nihat Uysal, akupunkturla tedavinin ilk basamağının hastanın kendi rızası ile tedavi olmayı kabul etmesi olduğunu belirterek, "Hasta önce bu bağımlılıktan kurtulmayı kendi istemelidir. Yoksa yapacağımız tedavi hiçbir işe yaramaz. Bize gelen kişinin önce bağımlılık noktası dediğimiz göbek deliği çevresine iğne tedavisi uyguluyoruz. Daha sonra ağız ve burun çevresindeki belli noktalara iğne uyguladıktan sonra vücuttaki stres noktalarına iğne uyguluyoruz. İlk seans sonunda hastamızın kulağına küpe diye tabir ettiğimiz bir bant takıyoruz. Hastadan canı her sigara istediğinde bu küpeye 20 kez iki parmağıyla basmasını ve bir bardak su içmesini istiyoruz. Bunun amacı ise sigara isteği 3 dakika civarında sürüyor. Hastamızın küpesine 20 kez basması ve bir bardak suyu arayıp bulup içmesi yaklaşık 3 dakikayı buluyor ve hastanın krizi geçmiş oluyor. Ayrıca su iyi bir balgam sökücü olduğundan hastanın ciğerlerini de temizlemiş oluyoruz. Eğer hasta bir iki gün içinde 3 kez sigara krizine girerse
onu tek başına balkona ya da bir odaya alıyoruz. Ayakta olmak şartıyla bir adet sigara içmesini istiyoruz. Bu sayede sigara içmek için belli bir vakit ve efor harcaması gerektiğini ve bunun gereksiz bir kayıp olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.

Sigara tiryakilerine bir haftada 4 seans uyguladıklarını da dile getiren Dr. Nihat Uysal, "Bu seanslarda balgam artırıcı noktalara iğne uyguluyoruz ki vücut bu kirden daha kolay temizlenebilsin. Bu seansların sonuna doğru hasta sigara ve kokusundan tiksinmeye başlayacak ve bir haftanın sonunda hiç sigara içmeyen birisi haline gelecek. Ancak biz hastamızı 3 ay ve bir yıl sonra tekrar çağırıyoruz. Bu devrelerde de kendisinin stresini azaltıcı ve rahatlatıcı iğne seansları uyguluyoruz ve bir senenin sonunda hasta bir daha sigarayı eline bile almıyor" şeklinde konuştu.

Bu tedavi yöntemiyle sigara tiryakisi birisinin yüzde 95-98 oranında sigarayı kesin bıraktığını iade eden Uysal, bu tedavi şeklinin alkol ve diğer bağımlılık yapan şeyler için de uygulanabildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 10:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?