6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Alabaş'ın üç boynuzu var!

ÜÇ BOYNUZLU KURBANLIK KEÇİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayvan pazarında görücüye çıkarılan üç boynuzlu kurbanlık keçi, görenleri şaşkına çeviriyor.

Beyşehir'de Soğla bölgesinde kurulan hayvan pazarına Üzümlü beldesinden getirilen kurbanlık bir keçinin baş kısmında iki, boynunun altında ise bir olmak üzere toplam üç boynuz bulunuyor. Pazarda satışa sunulan 4 yaşındaki "Alabaş" adı verilen kurbanlık keçi için üç boynuzlu olması nedeniyle bin lira değer biçen sahibi Akif Tatış, "Doğuştan üç boynuzu olan keçimiz, pazara indirdiğimiz andan itibaren vatandaşlarımızın ilgi odağı haline geldi. Gören şaşırıyor, hayret ediyor, boynunun altındaki yaklaşık 25 santimlik aşağıya doğru sarkan boynuzunu inceliyor" dedi.

Kendisinin de uzun yıllardır besicilik yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren Tatış, "Boynun altındaki boynuzu keçi için herhangi bir sorun teşkil etmiyor, hayvan için de rahatsızlık oluşturmuyor. Bugüne kadar veterinere göstermedik. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyoruz. Bu keçiyi hayvan pazarına reklam olsun diye getirdik. Fiyatını ise üç boynuzlu olmasından dolayı bin lira olarak belirledik. Almak için soran oluyor ama pazarlık yaptırmıyoruz" diye konuştu.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, 23 yıllık veteriner olduğunu ve bugüne kadar üç boynuzlu bir keçi ile karşılaşmadığını vurgulayarak, "Bu durum, hayvanlarda anomali adını verdiğimiz hayvan gelişimi bozukluklarından birisi. Keçi boynuzu anomalisi. Milyonda bir görülebilecek bir şey. Başındaki normal boynuzun dışındaki üçüncü boynuz aşağıya doğru yaklaşık 20-25 santim uzunluğunda bulunuyor. Sağlık yönünden hayvan için herhangi bir sorun teşkil etmez. Ben de ilk kez böyle bir manzara ile karşılaşıyorum ve şaşırtıcı buluyorum" dedi.

Bu arada hayvan pazarına gelen vatandaşlar keçiyi uzun süre incelerken, ilk kez üç boynuzu olan bir keçi gördüklerini ve şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdi.

ÜÇ BOYNUZLU KURBANLIK KEÇİ
ÜÇ BOYNUZLU KURBANLIK KEÇİ
ÜÇ BOYNUZLU KURBANLIK KEÇİ
ÜÇ BOYNUZLU KURBANLIK KEÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 14:54:00
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 15:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?