19
Nisan
2024
Cuma
KONYA

Aladağ'ın zirvesine yol

Konya'nın Kış Spor Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ'a ulaşımı sağlamak ve kış mevsiminde Konyalılar'ın kayak yapabilmesine imkan tanımak için yol yapım çalışmaları sürüyor.

Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanı Ramazan Şevik, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, yapımı planlanan Aladağ Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayacak 8 kilometrelik yolun en kısa sürede bitirilmesini planladıklarını söyledi. Şevik, "Şu anda ekiplerimiz burada yolun tesviye işlemlerini yapıyor. Yani yolun ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışmaları yürütüyorlar. Mevsim şartları itibariyle çok uygun bir sezonu yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu yolu köy yolu standartlarında yapıp vatandaşlarımızın kullanımına açacağız" dedi.

Şevik, bundan sonraki süreçte ile yolun güçlendirilmesi ve stabilizesi ile ilgili çalışmaların yapılacağını aktararak, "Asfalt çalışması yapıldığında artık standart bir yol olmuş olacak. Çalışmalar hava şartlarına bağlı olarak devam ediyor. İnşallah arazi şartları uygun oldukça çalışmaları en kısa zamanda bitireceğiz" diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, Konya İl Özel İdaresi'nin Aladağ'a ulaşımı sağlayacak yolun yapım çalışmasına başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl kış döneminde Derbent Aladağ'a kayak yapmaya gelenlerin yolu olmadığı için artık geriye dönüşü gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirten Acar, "Konyalı hemşehrilerimiz bu yoldan çıkarak kayaklarını yapacaklar. Çünkü biliyorsunuz Aladağ'daki kar, sıkıştırmadan da kayak yapmaya müsait kristal kar yapısına sahip. O yüzden bu kış inşallah bu yoldan çıkarak kayak yapacağız. Bütün Konyalılar'ı da kayak yapmaya bekliyorum" dedi.

Acar, Aladağ Kayak Merkezi konusundaki son gelişmelerle ilgili de bilgi verirken, merkezin Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmaların son safhaya geldiğini dile getirerek, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nun 2014 yılı programında da 10 milyon Euro'luk bir yatırımı ayırmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 18:45:50
Güncelleme :14 Kasım 2013 Perşembe 18:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?