6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Alkollü sürücü trafiği birbirine kattı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde trafiği birbirine katan 307 promil alkollü sürücü, polisin nefes kesen takibi neticesinde yakalandı.

Atatürk Caddesi üzerinde park halindeki bir kokoreççinin otomobiline çarparak dikiz aynalarının kırılmasına sebep olduğu iddia edilen otomobil sürücüsü İ.Ö. (38), peşine düşen polis ekip otosuna da çarparak maddi hasar verdi.

Yaşanan kovalamaca esnasında sivil polis ekip otosunun "dur" ihtarına uymayarak üzerine aracını süren İ.Ö., karanlıktan istifade ederek izini kaybettirmeyi başardı. Aracın plakasını belirleyen polis, şüpheliyi Beyşehir-Akseki karayolunun 10. kilometresinde bir petrol istasyonunda benzin almak isterken yakaladı.

Polis otosunu görünce kaçmaya çalışan İ.Ö., polisin bir el ateş ederek arka lastiği patlatması sonucu bir müddet ilerledikten sonra durmak zorunda kaldı. Yakalanan İ.Ö. polis ekip otosuna bindirilirken, arka lastiği patlak ve sağ ön farı kırık olan aracı çekiciyle parka götürüldü.

Tuvalet ihtiyacı için polis otosundan inerken kameraları karşısında görünce şov yapmaya başlayan İ.Ö., kendini "Üzümlülü Canavar" olarak tanıtarak, canavar taklidi yaptı. Başını sağa sola çevirerek basın mensuplarına yumruğunu gösteren sürücü, "Tam bu esnada dek getirin" diyerek görüntülenmesini istedi. Tekrar ekip otosuna bindirebilmek için polislerin uzun süre dil döktüğü sürücü, kamera ışıklarından rahatsız olunca küfürler yağdırdı. Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenede 307 promil alkollü olduğu ortaya çıkan İ.Ö., hastaneden çıkışta gazetecilerin, "Kokoreççinin aracına çarptığınız doğru mu? Ne kadar alkol aldınız?" şeklindeki sorularına "885 promil" cevabını verdi.

Daha önce de alkollü araç kullanmaktan hakkında işlem yapılan ve üzerinden ehliyeti çıkmayan İ.Ö. polis merkezine götürülerek, hakkında yasal işlem başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?