6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Alman derneğinden ziyaret

Almanya'da Türklere karşı oluşan önyargıları bertaraf etmek amacıyla kurulan Grp Neugesellschaft üyeleri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir'i ziyaret etti.

Türkiye'yi daha yakından tanımak adına böyle bir ziyarette bulunduklarını belirten Dernek Başkanı Dr. Joachim Federwisch, "Türkiye'yi daha yakından tanımak istiyoruz. Bir haftadır çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Türkiye'deki adalet sistemini inceliyoruz. Meclis'te görüşmeler yaptık. Üniversitenizde bulunan Hukuk Fakültesi hakkında bilgi istiyoruz. Sosyal demokrat bir dernek olarak Türklere karşı oluşan önyargıları yıkmak için ülkemizde mücadele edeceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir ise SÜ'nün 80 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitesi olduğunu dile getirerek, yurt dışındaki üniversitelerle yaptıkları anlaşmalarla bir çok yabancı öğrenciyi üniversitede ağırladıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şefik Bilir, Dr. Joachim Federwisch'e üzerinde SÜ'nün ambleminin bulunduğu çini tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:52:51
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 12:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?