7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Almanya Büyükelçisi Konya'da

ALMANYA BÜYÜKELÇİSİ CUNTZ KONYA'DA

Alman Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eckart Cuntz, Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Eckart Cuntz, SÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen Türkiye-Almanya İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği konulu konferansa katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Eckart Cuntz, Türkiye ile Almanya'nın geçmişten bugüne devam eden köklü bir ilişkisi olduğunu belirterek, "Biz bu ilişkinin önemini bilen iki ülkeyiz. Almanya'da şu anda 3 milyondan fazla Türk yaşamaktadır. Bu durum düşünüldüğünde her iki ülke arasındaki ilişkinin ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Türkiye'ye dışarıdan en fazla yatırım yapan şirketler Alman şirketleridir. Halen Almanya'dan gelip Türkiye'de yatırım yapan firma sayımız 4 bin civarında. Kültür ve bilim alanında da iki ülke arasında yoğun ilişkiler var. Her geçen gün de ilişkilerimiz önemli ölçüde artıyor" dedi.

Konferansın ardından Eckart Cuntz, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı ziyaret etti. SÜ'nün faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Cuntz, "SÜ, oldukça iyi bir potansiyele ulaştı. Hem Konya, hem de Türkiye için büyük önem arz eden bir üniversite konumuna geldi. Umarım bundan sonra Almanya'daki üniversiteler ile Selçuk Üniversitesi arasındaki gerek bilimsel, gerekse kültürel anlamdaki işbirliğini artırırız. Bu işbirliği gayretleri her iki ülkenin ilişkileri açısından da büyük önem arz ediyor" dedi.

Ziyaretinin sonunda SÜ Rektörü Okudan, Büyükelçi Cuntz'a ziyaretinin anısına çini tabak hediye etti.

ALMANYA BÜYÜKELÇİSİ CUNTZ KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 11:50:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 16:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?