6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Altın günü ile umre yolculuğu

Konya'da çeşitli meslek kollarında işyerleri olan 17 esnaf, aralarında topladıkları Cumhuriyet altınlarıyla her ay içlerinden bir kişiyi Umre'ye göndermeye başladı.


Merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi esnaflarından Şeker Eczanesi kalfası Ali Bozlak, günlerinin büyük bölümünü birlikte geçirdikleri mahalledeki esnaf arkadaşlarıyla bir süre önce, güne girdiklerini belirtirken, "17 çeyrek altınla o ayın kurayla belirlenen şanslı kişisi, toplu paraya ihtiyaçlarını tek seferde karşılama imkanı buluyordu" dedi.


Çeyrek altın gününden memnun olan esnaflar, daha sonra aldıkları bir karar ile çeyrek altın miktarını Cumhuriyet altınına çevirmeye karar verdi. Tam altına geçmekteki amaçlarını da dile getiren Bozlak, "Bu parayı gün parası olarak topluyoruz. Ancak kadınların günleri gibi bir araya gelip toplanmıyoruz. Gün bedeli olan Cumhuriyet altınları toplanırken, gün paramızı hayırlı bir yolda kullanalım diye düşündük. Hepimiz kutsal topraklara gitmek isteyen kişileriz. Toplanan bu altınlarla her ay bir arkadaşımızı eşi ile birlikte Umre'ye gönderme kararı aldık. İlk Umre'ye gidecek olan kişi ise çekilen kurada, diş teknisyeni esnaf arkadaşımız Ömer Coşkun oldu" diye konuştu.


Bozlak, isteyenlerin Cumhuriyet altınının fiyatı kadar para verdiğini, 17 altının yaklaşık 3 bin 700 YTL tuttuğunu anlatarak, "Toplanan para ile arkadaşımız eşi ile birlikte 15 gün Umre'ye gidiyor. Bu para gidiş-geliş, konaklama ve her türlü ihtiyaçları için yeterli miktarda. Grup içerisinde bulunan 17 kişinin tamamı Umre'ye gidip gelene kadar günümüz devam edecek. Ondan sonraki hedefimiz ise daha büyük ve farklı olacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 03:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?