6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Altyapı koordinasyon ilgi sistemi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk defa elektronik imza kullanılarak altyapı entegrasyonu sağlayan Altyapı Koordinasyon Merkezi Bilgi Sistemi'ni hayata geçirdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir yıl önce hizmete sundukları Altyapı Koordinasyon Merkezi'nden şehir genelindeki tüm altyapı kurumlarının faydalandığını belirterek, sisteme entegre ettikleri elektronik imza sayesinde kurumların müracaatlarına ait evrak kargaşasının ortadan kalktığını ve hizmetlerin daha hızlı ve ekonomik olduğunu vurguladı.

İsteyen herkesin belediyenin resmi internet sitesinden altyapı ile ilgili çalışmaları takip edebildiğini de dile getiren Başkan Akyürek, "Sistemi şu anda KOSKİ'nin su, kanal ve abone servisleri, Gaznet, Telekom, MEDAŞ, Büyükşehir Belediyesi ile merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçe belediyelerinin yol ve proje birimleri tarafından kullanmakta; kazı ile ilgili izin işlemleri belli bir sıraya göre kontrollü olarak verilmektedir. Ayrıca İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Kent Bilgi Sistemi Müdürlüğü tarafından oluşturulan program sayesinde, altyapı kurumları yollardaki birbirlerine ait kazı veya proje bilgilerini görebiliyor. Program ile Konya Kent Bilgi Sistemi verilerinin tamamına ve güncel olarak bina, yol, numarataj, hali hazır imar planı, kadastro, uydu görüntüleri gibi verilere ulaşma imkanı verildi. Ayrıca, müracaatçı kurum kendi dışındaki altyapı kurumlarına ait sayısal ortamda bulunan altyapı hatlarının nerelerden geçtiğini görebilmekte ve sorgulayabilmektedir. Bu sayede olası boru patlatma ve benzeri sorunlar en aza indirilmekte, Altyapı Koordinasyon Merkezi'nin etkinliği artırılmakta ve olası tekrarlı kazıların önüne geçilmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 17:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?