6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Amatör futbol sezonu başladı

Konya 2008-2009 Amatör Futbol Sezonu açılışı ve amatör kulüplere spor malzemesi dağıtımı, düzenlenen törenle yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Üyesi Mehmet Baykan, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ve çok sayıda amatör sporcu katıldı.

Törende konuşan Konya ASKF Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Üyesi Mehmet Baykan, amatör ligin 3 hafta önce başladığını belirterek, "Ligin resmi açılış törenini yapmamıştık. Bugün hem açılış töreni hem de kulüplerimize malzeme yardımı için buradayız. Amatör kulüplerimizin iyi şartlarda spor faaliyetlerini yapmaları için her türlü çalışmayı yapıyoruz. İlçe takımlarımıza malzeme yardımını İl Özel İdare, merkezde bulunan takımlarımızın malzeme yardımını ise Konya Büyükşehir Belediyesi gerçekleştiriyor. Son haftalarda şehrimizde stat ve çim saha konusunda tartışmalar yapılıyor. Şehrimizin coğrafi şartları ve ekonomik imkanları göz önünde
bulundurularak bu çalışmaları gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, malzeme desteğinin belediye olarak görevleri olduğunu ifade ederek, "Buradan kulüplerimize yıl içinde yapılan deplasman yol ve kumanya desteğini bizim sağlayacağımızı açıklıyorum. Suni çim sahayı kısa süre içinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ankara yolu üzerinde yapılan tesislerimiz için zaman zaman tartışmalar oluyor. Konyaspor'da oraya taşınmaya henüz hazır değil. Bizde bu tesislere yeni ilaveler yaptık ve daha da fazla ilaveler yapmaya da hazırız. Konya, sporda ciddi bir altyapıya sahip. Son yıllarda çok iyi mesafeler aldık. Konya, gelecekte mutlaka bir spor kenti olacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardında geçen sezon başarılı olan amatör takımlara protokol üyeleri tarafından kupa verilirken, kupa töreninin ardından kulüplere spor malzemeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?