6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Amca katili 25 yıl yedi

Konya'da, amcasını öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı, 'kazayla öldürdüm' demesine rağmen 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına cinayet zanlısı yeğen Saffet Nur ve maktul yakınlarıyla taraf avukatları katıldı. Tüm delillerin toplandığını ve karar vereceklerini belirten mahkeme heyeti, savcıdan mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında cinayet zanlısı Saffet Nur'un, amcasını kasten öldürdüğünü ifade ederek TCK 81/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Savcının mütalaasına itiraz eden sanık avukatı, müvekkilinin amcasını kasten öldürmediğini, olayın kazaen meydana geldiğini ve olay gelişirken tahrik olduğundan verilecek cezanın en alt seviyede tutulmasını talep etti. Müşteki avukatı ise, sanığın amcasını kasten öldürdüğünü, bu nedenle savcının verdiği mütalaaya katıldıklarını ve en üst seviyeden cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti sanık Saffet Nur'a son sözünü sordu. Cinayet zanlısı Nur son sözünde, "Olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemezdim. Sonuç böyle olduğu için çok üzgün ve pişmanım ama tamamen kazayla meydana geldi" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti duruşmanın bittiğini belirterek, sanık Saffet Nur'a TCK 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verdiklerini, iyi hallerini değerlendirdiklerini ve bu nedenle cezasını 25 yıla düşürdüklerini açıkladı.
Olay, 2 Haziran 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Büyük Aymanas Mahallesi Doktor Ahmet Özcan Caddesi Zafer İlköğretim Okulu önünde meydana gelmişti. Saffet Nur daha önce amcası Cafer Nur'un birlikte olduğu kadınla birlikte olmaya başlaması üzerine tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışmada yeğen Saffet Nur amcası Cafer Nur'u bıçaklayarak öldürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?