7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Anadolu Kartalı Tatbikatı bugün Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başlıyor. . Tatbikata Pakistan hava unsurları da katılacak.

Alınan bilgiye göre, her yıl düzenli olarak 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı, yılda 4 kez yapılıyor. Bu yıl Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın ilki 28 Nisan/16 Mayıs arasında, ikincisi 9-20 Haziranda Türkiye, ABD, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve NATO Awacs unsurlarının iştirakiyle, üçüncüsü ise Türkiye, ABD, İtalya, İsrail ve Nato Awacs unsurlarının katılımıyla 9-19 Eylülde yapıldı.

2008 yılının son tatbikatı Pakistan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılacak tatbikatta Türkiye'nin F-4, F-5 ve F-16, Pakistan'ın ise F-16 savaş uçakları yer alacak. Tatbikatta Türkiye'den yaklaşık 900, Pakistan'dan ise 90 personelin görev alacağı öğrenildi.

Bu tatbikatta savaşın içinde yer alıyormuş gibi hareket edileceği, eğitimde gerçek savaş ortamının oluşturulacağı, ancak gerçek mühimmat kullanılmayacağı vurgulandı.

Sadece komşuları arasında değil Avrupa'nın en güçlü hava kuvvetlerine sahip Türkiye'de yapılan bu tatbikata her yıl bir çok ülkenin hava kuvvetleri katılmak için adeta sıraya giriyor.

Avrupa'nın en geniş eğitim sahasına sahip 3. ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Anadolu Kartalı Komutanlığı bünyesinde yapılan bu tatbikatlar, savaş uçağı pilotlarının eğitimi açısından son derece önem taşıyor.

Tatbikat 14 Kasıma kadar sürecek

AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:00:44
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 13:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?