6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Anahtar teslimi Erdoğan'dan

Bir dizi açılış ve Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 88 yatırımın toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi törenine katıldı.

Eski Adliye Binası arsasında düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 422 milyon 297 bin YTL değerindeki tesisi Konya halkının hizmetine sunduklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan 88 tesis, ilçe belediyelerimizin tesisleri ve TOKİ tarafından yaptırılan 711 konut ve 2 ticaret merkezinin Konya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Konya'daki toplu konut sayısı 5 bin 63. Konya'da 17 bin 302 konut hedefimiz var. Konya'nın dönüşümüne Başbakanlık olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Konya'nın her geçen gün daha büyük bir yatırım hamlesi içerisine girmesi gerçekten sevindirici. Gönlümüzde ayrı bir yeri olan Konya her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Artık tek tek açılışlar değil, adeta açılış şenlikleri düzenliyoruz. Açılış törenlerimiz bayram havasında gerçekleşiyor. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmanın laf olmadığını biz göstereceğiz. Bu şehir artık bir çekim merkezi haline geliyor. Konya'ya gelen turist sayısı 5 yılda 500 binden 2 milyona ulaştı. Bu daha da ileri gidecek. Son 6 ayda 10 köprülü kavşak yapımı tamamlandı. Bugün hizmete açıyoruz. 2004'deki yerel seçimlerde belediyeyi devraldıktan sonra 21 köprülü kavşağı Konya'ya kazandırdık. Konya'da İstiklal Harbi Şehitliği yapıldı. Başkan'ımıza teşekkür ediyorum. 5 yıl içerisinde yapılan yatırımların toplamı 815 milyon YTL. Bunu Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. En geç 2010 sonu itibarıyla Ankara-Konya hızlı trenini bitiriyoruz. 1 saat 10 dakikada Konya'ya ulaşacağız" açıklamasını yaptı.

KONYA'YA 33 BİN KİŞİLİK STAT

Başbakan Erdoğan, Konya'ya yakışır bir stadın olması gerektiğini belirterek, "Başkan'la konuştuk anlaştık. TFF Yönetim Kurulu da burada toplantısını yapmış. İnşallah Konya'mıza 33 bin kişilik bir stadın yapılmasının adımlarını atıyorlar. Konya'nın acil çözüm bekleyen bazı sorunları vardı. Bunun yapılması ile çok amaçlı bir stat olacağı için birçok etkinliğin önü açılacak ve Konya uluslararası spor etkinliklerinde de öne çıkacak" şeklinde konuştu.

"HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Mavi tünelle Konya Ovası'nın susuzluğunu gidereceklerini kaydeden Erdoğan, "GAP, DAP ve KOP dedik. KOP projesi ile çok ciddi bir parasal kaynağın Konya'ya gelişi sağlanacak ve çok ciddi bir istihdam da gerçekleştirilmiş olacak. Biz millete efendilik taslayan değil, milletin hizmetkarı olan bir anlayışa sahibiz. Farkımız bu. Biz Mevlana'nın, Yunus'un, Hacı Bektaş-ı Veli'nin Pir Sultan'ın anlayışıyla insana yaklaşıyoruz. Bizi kimse kimlik siyaseti ile damgalayamaz. Biz kimlik siyaseti gütmüyoruz. Kim ne olursa olsun sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluğunun fakında olsun. Biz tek milletiz, tek vatanız, tek bayrağız. Bu bizim ortak anlayışımız olmalı. Ama bu ülkede kimlik siyaseti yapanlar benim Kürt kökenli vatandaşımın temsilcisi olamaz. Zaten sıkışıp kalıyorlar. Oralara götürdüğümüz hizmetlerden rahatsız oluyorlar. Neden? Sıkıntın ne? Dert başka, onlar buradan nemalanıyor. Saltanatları yıkıldığı için böyleler" diye konuştu.

Geliri olmayan fakir fukara için 45 metrekarelik daireler inşa edeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Hiç peşinatsız 100 YTL taksitle 20 yıl vadeyle bunları vereceğiz. Onu da veremiyorsa sosyal yardımlaşma dayanışma fonundan kendisine iş bulana kadar onun taksiti ödenecek. İş bulunca kendisi devam edecek. Bazıları Meclis'te çıkmış, 'AK Parti iktidarı halkımızı dilenci yaptı' diyor. Biz bu sosyal dokuyu kucağımızda bulduk. Bu 10 yılların getirdiği bir sosyal doku. Sosyal devlet olmanın gereği dara düşmüş olanın, fakir fukaranın yardımına koşmaktır. Hiç imkanı olmayanı düşünmek bizim boynumuzun borcu. Kömürü biz seçimden seçime mi dağıtıyoruz? Göreve geldik 6 yıldır biz kömürü dağıtıyoruz. Sen evinde sıcakta yatarken, vatandaşımın yardımına kim koşacak. Bu bizim sorumluluğumuz. Bu sorumluluğu bize siz verdiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 3 ayrı noktaya bağlanarak açılışları gerçekleştirdi. Açılışların ardından TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 711 konutun anahtar dağıtım töreni gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?