7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Anamas'ın yaylaları canlanıyor

ANAMAS'IN YAYLALARI CANLANIYOR

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Anamas Dağı’nın etekleri, yayla turizminin gelişmesi ile daha da canlanıyor.

Anamas Dağı’nın bin 350 rakımında bulunan Aliefendi Yaylası’nda Kurucuova Belde Belediyesi tarafından yaptırılan modern yayla evleri projesine özellikle Antalya yöresinden yoğun talep geldiği belirtildi. Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, Aliefendi Yaylası’nda etrafı ormanlarla çevrili 260 dekarlık alanda modern yayla evleri inşa edebilmek için 450 parsellik bir yeri imara açtıklarını, ardından bölgeye elektrik ve su şebekesi hattının döşenmesine başlandığını söyledi.

Burada yılın 365 günü ikamet edilebilecek modern, bahçesi olan, tek katlı ve dubleks yayla evleri inşa edilmeye başlandığını anlatan Sabırlı, inşaatına başlanan 30 evin tamamlandığını, ruhsat verilen 40 konutun ise yapımının devam ettiğini kaydetti. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde alanda 400’ün üzerinde yayla evi inşa edilmesinin hedeflendiğini ifade eden Başkan Sabırlı, “Burada yayla evi inşa etmek isteyenlerin büyük bölümünü Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinden yaz aylarında gelip tatilini geçirecek insanlar oluşturuyor. Bunun yanı sıra beldemizde yaşayan hemşehrilerimize de burada uzun vade imkanı sunarak arsa satışı yaptık. Kısmi de olsa buradan yer alan Konyalılar da bulunuyor. Burada oluşturduğu alanın sadece arsa bedelinden belediyemize 1 milyon 600 bin liralık bir gelir kazandırdık. Burada oturacak insanlardan inşaat ruhsatı, yapı izin kullanma belgesi harcı, emlak vergileri gibi gelirleri hesap ettiğinizde elde edeceğimiz gelir 2 milyon lirayı aşıyor” dedi.

 

İKİNCİ YAYLA EVLERİ PROJESİ

Aliefendi Yaylası’nda hayata geçirdikleri yayla evleri projesine yoğun bir ilgi olduğunu, bu yaylada ikinci bir projenin daha gerçekleşmesi halinde burada inşa edilebilecek evlerin tamamının satılabileceğine inandığını dile getiren Sabırlı, Türkiye’nin oksijeni en bol yerlerden birisi olarak gösterdiği bölgenin Karadeniz’de bile eşine az rastlandığını ileri sürdü. Başkan Sabırlı, “İç Anadolu Bölgesi’nde böyle başka bir yer daha olduğunu düşünmüyorum. Burası gerek coğrafi konumu itibariyle, gerekse bol oksijeni ile sahil kesimlerinde yaz aylarında sıcaktan bunalan insanların buluştuğu en önemli adreslerden birisi. Buraya yazın çadır kurmak için gelen insanlar, serin ortamı görüp, bol oksijeni teneffüs etmeye başladıklarında, hemen yanına bir kulübe kurarak gelişlerini sürekli hale getiriyor. Burası rahatsızlıkları nedeniyle şifa arayanların da tercih ettiği bir bölge. Öyle ki, yüksek tansiyon, astım gibi şikayetleri olan insanlar yazın bu bölgede konaklamaya başladıklarında, tüm sağlık sorunlarından kurtulduklarını söylüyorlar. Türkiye’nin ender köşelerinden birisi olan Anamas Dağı eteklerini devreye soktuğumuz bu projeler sayesinde daha da canlandırmaya başladık. Bu canlılık gerek Beyşehir, gerekse bölgemize ekonomik anlamda da getiriler sunacak. Artan nüfus ile birlikte bölgemiz gelişip büyüyecek” diye konuştu.

ANAMAS'IN YAYLALARI CANLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 13:31:01
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 13:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?