4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Anaokulunda El-Kaide andı

Konya’da terör örgütü El-Kaide üyelerinin kurduğu yuvada bebek denebilecek yaştaki çocuklara her sabah, şehitlik andı okutulduğu ortaya çıktı

Konya’da geçtiğimiz ocak ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda ortaya çıkartılan ve El Kaide’ye ait olduğu belirlenen Çocuk Kulübü hakkındaki araştırmalarda 4-9 yaş arasındaki çocuklara her sabah El-Kaide andı okutulduğu ortaya çıktı. El-Kaide örgütünün üst düzey yöneticileri tarafından Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları’nda kiralanan tripleks villadaki radikal dinci eğitim veren Adayış Çocuk Kulübü’nde çocuklar için özel hazırlatılan karnelerin ön yüzünde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrenim gören çocukların sabahları okutulan andın çarpıtılmış şeklinin yer aldığı görüldü. Andın, El Kaide’ye bağlı çocuk yuvasında bulunan karnelerde, “Müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. Yasam, Kuran’ı anlamak, Kuran’ı yaşamak, Kuran’ı anlatmak, Ahdimde durmak, Yaratılanı sevmek. Bir Müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey Rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır’’ şeklinde çarpıtıldığı belirlendi. Bu şekilde değiştirilen andın 4 ve 9 yaş arası henüz kişiliği gelişme aşamasında çocukların beyinlerini yıkamak için her sabah örgüt üyesi eğitmenler tarafından çocuklara tekrar ettirildiği ortaya çıktı. Çocuklara İslam uğruna şehit olma bilincinin aşılandığı yuvada, sözkonusu andı ezberlemeyen miniklere ceza verildiği de belirtildi.

Arapça yazılı karne bastırmışlar

ÇOCUK Kulübü’nde çocuklara dağıtılan karnelerin ön yüzünde ise öğrencinin adı, soyadı ve sınıfı gibi bilgilerinin yanı sıra, “Ey iman edenler. Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyunuz. Tahrim-6. Rabbimiz bizi dosdoğru yola ulaştır, yolunda sabit kıl. Asra andolsun, insan muhakkak hüsrandadır. Ancak iman edenler, salih amel işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır. Asr Suresi.’’ Karnelerin her iki yüzünde de küçük bir kızın türbanlı fotoğrafı ve Arapça yazılar bulunuyor.


Hedef Başbakan mıydı

KONYA merkezli olarak 29 Ocak’ta yapılan Şifre Operasyonu’yla İstanbul, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar ve Mardin’deki 47 adrese baskın düzenlenmiş yakalanan 48 kişiden 39’u Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. El Kaide’nin çocukların eğitimi için 3 ayrı villa kiraladığı, Çatalhöyük’teki evin Çocuk Kulübü olarak hizmet verdiği belgelenmişti. Karahöyük Mahallesi’ndeki çiftlik evinin ise örgütün medresesi olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bu evde 9 yaşından büyük çocuklara dini ve örgütsel, örgüt üyelerine de cihat ve şehadet eğitimi verildiği öne sürüldü. Osmangazi Mahallesi’ndeki üçüncü evde ise gizli toplantılar yapıldığı iddia edildi. Operasyonda örgüt evlerinde ele geçen telsizlerin frekanslarının Başbakan Erdoğan’ın yakın korumalarının telsizlerin frekanslarına ayarlanmış olduğu görülmüş bu da akıllara “Örgüt Başbakan’a suikast hazırlığında mıydı” sorusunu getirmişti.
Akşam
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 09:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet cetin IP: 88.231.98.xxx Tarih : 18.03.2007 20:07:39
cocukları kullanmak cok yanlış canlı bomba olarak insan öldürülez onları kendi ülkeni geliştirip masada savaşacaksın artık malkoc oglu dönemi bitti hem dinimizdede cok günah BİR İNSANI ÖLDÜREN BİRİNSANLIGI ÖLDÜRMÜŞ DEMEKTİR oderece hassas konu okuyacan ilimde bilim de teklonojide genel kültürde üsseviyeye cıkacan ozaman aklınla herkezle savaş bunları yapamsan ugraşazsın kimseyle kurtuluş savaşını almışız şimdi aynı savaşı yapsak ing .fransa.abd. italya .buteklonoji geresi.yüzde yetmişi bitmiş genclerle sonumuz neolur hic düşündünüzmü tekrar söylüyorum malkoc oglu dönemi bitti cocuklara kendini öldürmeyi degil okuyup ülkesi milleti icin savaşmayı ögretin