2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Anız yakan da yanacak!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, her yıl hububat hasadının ardından başlayan ve yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra yöre halkı için de adeta bir kabus haline dönüşen anız yangınlarının önüne geçilmesinde bu yıl önemli bir mesafe kat edildi.

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ve İlçe Kadastro birimleri anız yangınlarının önüne geçilmesi konusunda müşterek çalışmalar yürütüyor.

Anız yangınlarına karşı alınan kararlı tedbirler bugünlerde meyvelerini verirken, önemli bir mesafe kat edildiği belirtildi. Güvenlik güçleri ve yetkililerin koordineli olarak 24 saat anız yangınlarının yaşandığı bölgelerde tespitler yaparak cezai müeyyidelerin uygulanması için çalışma başlatmasının da bu konuda olumlu etkileri görüldü.

Yetkililer, anızı yakma teşebbüsünde bulunan kişilere, yakılan her dekar için 31,93 liralık para cezasının yanı sıra, her ne şekilde yanarsa yansın 5 metrelik güvenlik şeridi oluşturulmayan her parsel için de parsel sahibine 169 liralık idari para cezası uygulandığı uyarısında bulundular.

Öte yandan, güvenlik güçleri ile ilgili kurumların aldığı tedbirlerin yanı sıra, bu yıl önemli ölçüde artan balya saman fiyatlarının da anız yangınlarının önüne geçilmesinde önemli bir etken olduğu kaydediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 17:25:44
Güncelleme :25 Ağustos 2012 Cumartesi 17:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?