4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Anne kız aynı karaciğeri paylaştı

Konyalı 18 yaşındaki lise öğrencisi Yağmur Köprülü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde annesinden nakledilen karaciğerle şifa buldu. 

Kızına 7 yaşındayken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu belirten 29 yıllık evli ve 4 çocuk annesi Serpil Köprülü (46), "Kızım bir süre İstanbul'da tedavi gördü. Ancak durumu giderek kötüleşince nakil için Ege Üniversitesi'ne geldik. Son bir aydır da tedavisi burada sürüyor" dedi. 

Kızının son aylarda durumunun ağırlaştığını söyleyen anne Köprülü, "Doktorlarımız kızımın tek umudunun organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine ilk olarak babası gönüllü oldu. Ancak kilolu olduğu için nakil gerçekleştirilemedi. Benim yaptırdığım testler olumlu çıkınca nakile karar verildi" diye konuştu. 

Tek isteğinin kızının bir an önce eski sağlığına kavuşması olduğunu dile getiren Köprülü, "Kızım lise son sınıfta okuyor. Sağlık durumuna rağmen son derece başarılı bir öğrenci. Umarım en kısa zamanda iyileşerek eğitimine devam eder. Allah'tan tek arzum kızımı bana bağışlaması" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 17:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?