7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Anne-oğuldan yardım çağrısı

Konya'da, bağırsak düğümlenmesinden 7 kez ameliyat olan ve her seferinde parası olmadığı için hastanelerden kaçmak zorunda kalan Bilal Şenol, bir ayağı kırık diyaliz hastası annesinin yanında kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Konya'nın Karatay ilçesinde annesiyle birlikte kalan 30 yaşındaki Bilal Şenol, bağırsak düğümlenmesinden dolayı 7 kez ameliyat geçirdi. Kendisinin çok zor durumda olduğunu belirten Şenol, "Son ameliyattan sonra midemin sağ tarafında bir ağrı vardı. Doktora gittim muayene oldum, röntgen çekildi. Tekrar ameliyat olmam gerekiyormuş ama ameliyat olamadım param yok" dedi.

Bundan önce beş kez Konya Numune Hastanesi'nde iki kere de Özel Selçuklu Hastanesi'nde ameliyat olduğunu anlatan Şenol, şöyle konuştu: "Param olmadığı için hepsinden kaçtım, başka çarem yoktu. Son ameliyatım 2 bin YTL civarında tuttu, öncekilerle 6-7 bin YTL hastanelere borcum oldu. Yeşil kart verilmesi için başvurdum, yeşil kart da alamadım. Ameliyatlar nedeniyle çalışamıyorum, para kazanamıyorum, kafamı sokacak bir evim yok. Eşim beni terk etti."

Diyaliz hastası annesinin yanında kaldığını anlatan Şenol, "Benim tek istediğim bana bir yeşil kart verilmesi, ameliyatımın yaptırılıp borçlarımın temizlenmesi. Kimseden başka bir şey istemiyorum" ifadelerini kullandı.

OĞLUMA İŞ BULUNSUN

Oğlunun sürekli ameliyat olduğunu, kendisinin de 6 yıldır diyaliz hastası olduğunu anlatan 60 yaşındaki Şerife Şenol da, "Böbrek yetmezliği nedeniyle yıllardır diyalize giriyorum" dedi. Son olarak bacağının kırıldığını anlatan Şeife Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi bana bakacak biri lazım ama kimse yok. Oğlumun durumu ortada, 7 kez ameliyat oldu. Ameliyatların parasını ödeyemediği için hastanelerden kaçtı. Oğluma yardım edilsin, bir de çalışabileceği bir iş bulunsun, bu bize yeter. Oğlum evlenmişti ama işi olmadığı için eşi terk etti."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?