6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Annesi gübre çuvalına terk etti

Konya'da boş bir araziye gübre çuvalına sarılı şekilde terk edilen henüz yeni doğan kız bebek, Çocuk Hastanesine getirildi. Bebeğin, annesi tarafından bakamayacağı düşüncesiyle terk edildiği öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi İsmil beldesindeki boş bir arazide, gübre çuvalına sarılı bir bebek bulunduğu ihbarını alan Karatay Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Olay yerine gittiklerinde henüz göbek bağı bile kesilmemiş yeni doğan bir kız bebekle karşılaşan ekipler, ambulansla bebeği Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesine getirdi.

Konuyla ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri, bebeğini terk ettiği öne sürülen Fatma A'yı (29) gözaltına aldı.

-BAKAMAYACAĞI DÜŞÜNCESİYLE TERK ETMİŞ-

Bir süredir eşinden ayrı olan 4 çocuk annesi Fatma A'nın, ayrı yaşadığı eşinden dünyaya getirdiği beşinci çocuğunu, bakamayacağı düşüncesiyle boş bir araziye terk ettiği bildirildi. Fatma A'nın alınan ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldığı
öğrenildi.

Hastane yetkilileri, konuyla ilgili AA muhabirine, "Gübre çuvalına sarılı şekilde terk edilen bebeğin göbeği, kalın bir iple bağlıydı. Henüz yeni dünyaya gözlerini açmış olan bebeğin göbek bağını burada kestik. 2 kilo 800 gram olan bebeği şu an kuvözde tutuyoruz. Sağlık durumu şimdilik iyi" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 14:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?