6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Annesinin böbreğiyle hayata döndü

ANNENİN BÖBREĞİ OĞLUNU HAYATA BAĞLADI

Konya'da 4 yıldır diyalize giren 34 yaşındaki iki çocuk babası Hüseyin Önergül'e annesi Rabia Önergül böbreğini verdi.

Selçuk Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü'nde Türkiye genelinde nadir yapılan kapalı yöntem usulüyle böbrek nakli gerçekleştirildi. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu tarafından gerçekleştirilen ve 2 saat süren organ nakli operasyonunda 56 yaşındaki Rabia Önergül, 34 yaşındaki su tesisatçılığı yapan ve malulen emekli olan oğlu Hüseyin Önergül'e böbreğini verdi. Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Türkiye'deki hastanelerde çok nadir yapılan bir operasyonu gerçekleştirdik. Anneden kapalı

yöntemle gerçekleştirilen operasyonla böbreği alarak 4 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve diyalize giren oğluna naklettik. Şuanda her iki hastamızın durumu iyi. Anneyi yarın, diğer hastamızı da iki gün içerisinde taburcu etmeyi düşünüyoruz" dedi.

BABANIN BÖBREĞİ DE UYUMLU ÇIKTI, ANNE VERDİ

Bir böbreğini oğluna veren anne Rabia Önergül, "Hiç ağrım sızım yok, çok rahatım. Oğluma böbreğimi verdim, çok mutluyum. Yıllardır oğlumun iyileşmesini bekliyordum. Babasıyla benim böbreğim uyumlu çıktı ancak ben böbreğimi vermek istedim" dedi.

Kendisini şimdi daha iyi hissettiğini belirten Hüseyin Önergül, "4 yıldır diyaliz hastasıyım. Hem annemin, hem babamın böbreği uyumlu çıktı. Annem ben vereceğim dedi. Tetkikler yapıldı, sonra ameliyatla nakledildi. Eşim ve çoluk çocuğumla birlikte sevindik. Su tesisatçısıydım, malulen emekli oldum, geçimimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Anne ve oğlunun bir kaç gün gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilmesi bekleniyor.

ANNENİN BÖBREĞİ OĞLUNU HAYATA BAĞLADI
ANNENİN BÖBREĞİ OĞLUNU HAYATA BAĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 16:27:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 17:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?