6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Anneye vicdan, babaya hapis!

Konya'da eşine tokat sallarken üvey kızına vurarak yaralanıp ölmesine sebebiyet veren üvey babaya mahkeme heyeti 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti anneye ise, "vicdan azabı yeter" diyerek ceza vermedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2 yaşındaki kız çocuğunun dikkatsizlik, tedbirsizlik sonucu yaralanmasına ve ihmalli davranış sonucu ölümüne neden olma davasının karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık üvey baba İsmail Kara (31) ve tutuksuz sanık dini nikahlı eşi Hatice İtiş (25) katıldı. Duruşmanın tamamlanma aşamasına geldiğini belirten mahkeme heyeti, savcıdan mütalaasını istedi. Savcı, her iki sanığın da kastı aşan yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıklara son sözlerini sordu. Sanık üvey baba İsmail Kara, "Eşimi ve çocuğunu severek aldım. O tokadı vurduğum için çok pişmanım" dedi. Anne ise, "Takdir mahkemenin" diyerek cevap verdi.

Mahkeme heyeti, kastı aşan yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermekten üvey babaya ilk önce 12 yıl hapis cezası verirken, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 10 yıla indirdi. Tutuksuz yargılanan anne Hatice İtiş ise mahkemece, cehalet ve bilgisizliğe dayalı olarak öz çocuğunu tedbirsizlik nedeniyle ölümüne sebebiyet vermekten suçlu bulundu. Mahkeme başkanı anneye "Seni suçlu bulduk. Ama çektiğin vicdan azabı yeter" dedi ve ceza vermedi. Hatice İtiş hakimden aldığı vicdan cezasına dayanamayarak duruşma salonunda bayıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 16 Haziran 2008 tarihinde merkez Karatay ilçesi Büyüksinan Mahallesi Kalemkar İlyas Sokak'ta meydana gelmişti. İsmail Kara ile eşinden boşanma aşamasında olan Hatice İtiş (25) dini nikahlı olarak beraber yaşamaya başladı. İsmail Kara ile dini nikahlı eşi Hatice İtiş arasında eşinden boşanması ile ilgili tartışma çıktı.

Çıkan tartışmada Kara'nın Hatice İtiş'e salladığı tokat, 2 yaşındaki kızı Kader Kebabçı'ya değdi. Merdivenlerden düşen Kader, olaydan 12 gün sonra hayatını kaybetti. Küçük kızın ölümünü şüpheli bulan sağlık ekiplerinin durumu polise bildirmesiyle yapılan otopside olay ortaya çıktı.

Bunun üzerine üvey baba İsmail Kara tutuklanmış, eşi Hatice İtiş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?