4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Araçtan kurusıkı otomatik tabanca çıktı

Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralanırken, kaza yapan araçta kurusıkı otomatik tabanca bulundu.

Kaza, sabah erken saatlerde Kulu Konya Karayolu'nun 3. kilometresi Katırtepe mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya'dan Ankara istikametine seyir halinde olan sürücüsünün ismi belirlenemeyen 06 AL 1674 sahte plakalı ve çalıntı olduğu anlaşılan minibüs takla atarak şarampole devrildi. Sabah erken saatlerde meydana gelen kaza 2 saat sonra trafik ekiplerine haber verildi.

Araçta bulunan ve yaralanan 3 kişiden N.M'nin kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken, Z.Z. (31) Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif yaralı olan B.K. (30) ise yakalanarak gözaltına alındı. Kaza yerinde araçta yapılan incelemede, 1 adet akrep tabir edilen kurusıkı tabanca, bu tabancaya ait 38 adet mermi, 250 adet inşaat iskele demiri, 1 adet el feneri ele geçirildi.

Kazadan sonra olay yerinden firar eden N.M'yi kaçırmak için Ankara'dan geldiği iddia edilen Y.K. (43) idaresindeki 06 CPE 52 plakalı otomobil de polis tarafından yapılan takip sonucu Kulu Makas mevkiinde yakalandı. Olaydan sonra gözaltına alınan B.K. ile otomobil sürücüsü Y.K. Kulu Adliyesi'ne sevk edildi. Y.K. çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakılırken, B.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kazadan sonra firar eden N.M. ile Ankara'ya sevk edilen Z.Z. hakkında tutuklama kararı çıktığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:42:27
Güncelleme :22 Ağustos 2007 Çarşamba 13:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?