6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Aranan hacker Konya'da yakalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülentç Arınç'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla internet sitesi ile 30 bin MSN adresini hacklediği iddiasıyla 2 yıldır aranan şüpheli, Konya'da yerel bir haber sitesini hackleyince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da yerel bir haber sitesinin hacklenerek küfürlü mesaj bırakılması üzerine harekete geçen Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, birçok internet sitesini hacklediği iddia edilen Ticaret Meslek Lisesi mezunu Burhan D.'yi (20) bir internet kafede yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şüphelinin 2 yıldır birçok ilde aranan hacker olduğu ve askerden 10 günlük izne geldiği öğrenildi.

İnternet sitelerini hacklemekten zevk aldığı için bu işle uğraştığını söylediği öğrenilen Burhan D.'nin, daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Bülentç Arınç'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla internet sitesi ile 30 bin MSN adresini hacklediği belirlendi. Şüpheli ifadesi alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali uyanık IP: 88.231.246.xxx Tarih : 15.11.2008 11:16:01

Kendisi Benim Sınıf Arkadaşımdır :D . Ama BöyLe bir ŞEy yapacagı Aklıma Gelmesdi.