3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Arap turistler kaza yaptı: 13 yaralı

Konya'da meydana gelen trafik kazasında, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Türkiye'ye tatil için gelen Arap turistleri taşıyan minibüsle bir kamyonetin çarpışması sonucu 13 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, kaza Konya Karapınar Karayolu'nun 75. kilometresinde meydana geldi. Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Türkiye'ye tatil için gelen Arap turist kafilesi İskenderun'dan bir minibüs kiralayarak, şoför ve tercümanla birlikte Türkiye turuna çıktı. İstanbul'u gezen, oradan da Bursa'ya geçen turistler ülkelerine geri dönmek üzere yola çıktı. Bursa'dan İskenderun'a doğru giden turistleri taşıyan Nevzat Öcal (38) idaresindeki 31 UP 031 plakalı minibüs, Konya Karapınar Karayolu'nun 75. kilometresinde, tali yoldan karayoluna çıkan Ahmet Aydınlı (41) idaresindeki 42 SK 645 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, turist kafilesini taşıyan minibüste bulunan Muhammet Salih El-Direbi (37), Salih Ali El-Direbi (40), Abdullah Salih El-Direbi (39), Emel El-Direbi (28), Rubeyye El-Direbi (40), Abdullah El-Direbi (60), Mizne El-Haccac (60), Atike El-Vabil (35), Emel Suiman Alqanas (37), şoför Nevzat Öcal (38), tercüman Sercan Eskiocak (22) ile kamyonet şoförü Ahmet Aydınlı (41) ve kamyonette bulunan Hakan Çakal (16) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Konya Numune Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Mizne El-Haccac'ın kalça kemiğinin kırıldığı ve başından darbe aldığı öğrenilirken, diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Araç şoförü Nevzat Öcal kaza anını anlatarak, "Ben düz yolda ilerliyordum. Tarla yolundan 2 kamyonetin geldiğini gördüm. Arkadaki kamyonet yavaşladı. Ben, öndekinin de duracağını zannederek yoluma devam ettim. Ancak o kamyonet birden ana yola çıktı. Ne kadar frene bastıysam da duramadım ve çarptım. Çarpışmadan sonra şuurumu kaybetmişim. Kendime geldiğimde yolda yatıyordum ve minibüs devrilmişti. Sonra hepimizi hastaneye getirdiler" dedi. 

Öte yandan, Arap turistlerden bayan olanların bir kısmının Cidde'de öğretmenlik yaptığı öğrenilirken, jandarma ekipleri kaza hakkında soruşturma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?