7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Arıtma Tesisi inşaatında sona doğru

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin en önemli çevre projelerinden olan Konya Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında sona yaklaşıldığını belirterek, tesisin açılışını Başbakan Erdoğan’ın yapacağını söyledi.

Konya Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan Başkan Tahir Akyürek, Türkiye’nin en önemli arıtma tesisinin Konya’da yapıldığını hatırlatarak, Tuz Gölü ekolojisi üzerindeki etkisi nedeniyle tesisin dünya çevre raporlarına da girdiğini ifade etti.

Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilk etapta 50 milyon metreküp suyun arıtmadan çıktıktan sonra kullanılır hale geleceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Tesislerden çıkan temiz su kanallara bırakılarak çevre köylerin tarımda kullanmalarına imkan sağlanacak. Ayrıca, başta tesislere ulaşan caddenin etrafına yapılacak yeşil alanlar olmak üzere, şehir genelindeki bazı yeşil alanların sulaması da buradan arıtmadan çıkan su ile yapılacak. Böylelikle, küresel ısınma ve sınırlı su kaynaklarına karşı yeşil alanlarımızın korunması için böyle bir çözüm üretmiş olacağız” dedi.

İnşaatın birkaç hafta içinde tamamlanacağını, böylece Konya’nın yaşanabilir şehirler sıralamasındaki yerinin yükseleceğini vurgulayan Başkan Akyürek, temeli Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından atılan tesisin açılışını yine Başbakan Erdoğan’ın yapacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?