7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Arkadaş katiline müebbet hapis istemi

Konya'da iki arkadaşını başlarına çekiçle vurduktan sonra ayaklarına ağırlık bağlayarak Acıgöl ve Obruk Gölü'ne atarak öldürdüğünü itiraf eden katil zanlısı için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen göl cinayetleri davasına tutuklu sanık Halil A., maktullerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti cinayet davasıyla ilgili savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Cumhuriyet savcısı gerekçeli kararında katil zanlısı Halil A.'nın cinayeti önceden planladığını belirterek, "Halil A., arkadaşı ve ortağına borcunu ödemediği ve onların alacaklarını ısrarla istemeleri sonucu cinayeti işlemeye karar vermişti. Yakalanmamak için ateşli silah kullanmamış, önceden çekiç ve ağırlık almıştır. Ortağını ve arkadaşını gezmeye diye göle götürerek başlarına çekiçle vurarak yaralamış, daha sonra yaralı haldeyken ayaklarına ağırlık bağlayarak göllere atmıştır. Tahammüden adam öldürmek suçun bu şekilde gerçekleştirdiği anlaşıldığından sanığın eylemine uyan TCK 82/1 maddesi gereğince iki kez cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık avukatından esasa ilişkin savunmasını istedi. Sanık avukatının esasa ilişkin savunma hazırlamak için ek süre istemesi
üzerine duruşma ertelendi.

CİNAYETİ BORCUNU ÖDEMEMEK İÇİN İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

Olay, 3 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelmiş, Kahraman Erdem ile arkadaşı Mehmet Mustafa Öcal'ın ortadan kaybolması üzerine polis geniş çaplı bir araştırma başlatmış ve zanlı Halil A.'nın kredi kartı ile çekiç, 25 metre ip ve 10'ar kiloluk 4 tane ağırlık satın aldığını tespit etmişti. Sanığın yapılan araştırmasında göllere karşı bir ilgisi olduğu ve sinirlendiği kişiler için, "Bunları öldürüp göle atacaksın" ifadesinde bulunduğu belirlendi.

Ekipler Konya çevresindeki göllerde yaptığı araştırmada Konya'nın Karapınar ilçesi sınırları içinde bulunan Acıgöl çevresinde öldürülen Mehmet Mustafa Öcal'a ait kimlik ve kredi kartları ile saç ve kan izlerine rastladı. Olay yerine çağırılan dalgıçlar, başına çekiçle vurulmuş ve ayağına iple ağırlık bağlanarak göle atılmış Mehmet Mustafa Öcal'ın cesedine ulaşmıştı.

Bunun üzerine Halil A. gözaltına alınmış ve sorgusunda suçunu itiraf etmişti. Şahsın yapılan sorgusu neticesi öldürdüğü Kahraman Erdem'i ise Obruk Gölü'ne attığını itiraf etmişti. Obruk Gölü'nde dalgıçların yaptığı uzun aramalar sonucu Kahraman Erdem'in de cesedine ulaşılmıştı. Sanık Halil A. ilk ifadesinde, öldürdüğü kişilere 300 bin YTL civarında borcu olduğu için cinayeti planlayıp işlediğini söylemişti. Halil A. İlk duruşmada ise "Ben cinayet işlemedim" diyerek suçunu inkar etmişti.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?