6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Arkadaş katiline tahrik indirimi

Konya'da kendisine küfür ettiğini iddia ettiği arkadaşını öldürmekten yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık, haksız tahrikten yapılan indirimle 15 yıl hapis cezası aldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ümit Ö., H.Ç. ve Ş.S. ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, davada tüm delillerin toplandığını belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütaalasını istedi. Savcı, Ümit Ö. hakkında kasten adam öldürme suçundan TCK'nın 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ederken, diğer tutuklu sanıkların beraatini istedi.

Müşteki avukatı, sanıkların hep birlikte hareket ederek cinayeti işlediğini belirterek, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Sanıklardan H.Ç. ve Ş.S'nin avukatı ise, müvekkillerinin hiçbir şekilde olaya karışmadıklarını ve polisin kendilerini çağırması sonucu gittiklerini ifade ederek, her iki müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Cinayeti işleyen sanık Ümit Ö.'nün avukatı da, müvekkilinin cinayeti istemeyerek, ailesine karşı edilen küfürler karşısında işlediğini, bu nedenle haksız tahrik maddesinin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Mahkeme heyeti, 5 dakikalık aradan sonra verdiği kararı açıkladı. Sanık Ümit Ö. hakkında TCK'nın 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası veren ve cezayı sanığın cinayeti haksız tahrik altında işlediği için TCK'nın 29. maddesi gereğince 18 yıla indiren mahkeme, sanığın iyi halini değerlendirerek cezayı 15 yıla düşürdü. Diğer iki sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

25 Haziran 2008'de merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Caddesi'nde meydana gelen olayda Ümit Ö. (33), arkadaşı Bekir Sarı (33) ile telefonda tartıştıktan sonra yüz yüze görüşmek için buluşmuştu. Ümit Ö., çıkan kavgada Bekir Sarı'yı bıçaklayarak öldürmüştü. Polis, olay yerinden kaçan cinayet zanlısı Ümit Ö.'yü, Bekir Sarı'nın ölmeden önce katilinin ismini söylemesi sonucu yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?