7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Arkadaşının böbreğiyle hayat buldu

Konya'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen genç kızın böbreği, dershane arkadaşına nakledildi.

Ölen genç kızın böbrekleri, Prof. Dr. Şakir Tavlı ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu'nun gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla böbrek nakli bekleyen iki hastaya nakledildi.

Nakledilen hastalardan 22 yaşındaki Tuba Turan'ın ölen Hilal Eseroğlu ile aynı dershanede okuduğu ve arkadaş oldukları öğrenildi.

Tuba Turan'ın kız kardeşi Fatma Turan, ablasının arkadaşının kazada öldüğünü duyunca çok üzüldüğünü belirterek, "Ablam 6 yıldır diyalize giriyordu. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir nakil yapılmıştı, ancak böbrek enfeksiyon kaptığı için geri alındı. Ablam kendisini hayata döndüren organın arkadaşından alındığını ameliyattan sonra öğrendi ve çok şaşırdı. Ölen arkadaşımızın ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Böbreklerden diğeri ise 6 çocuk annesi Nure Ağırman'a nakledildi. 40 yaşındaki Ağırman'ın operasyonunun çok iyi geçtiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ağırman'ın akrabası İsmail Ağırman, uygun organın bulunmasına çok sevindiklerini ve kızlarının organlarını bağışlayan aileye minnettar olduklarını dile getirdi.

Ailesinin organları bağışlama kararı almasının ardından dün gece yapılan operasyonla Eseroğlu'nun kalbi Ankara'ya, karaciğeri Antalya'ya, iki böbreği ise nakil edilmek üzere Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilmişti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?