7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Asayiş ekipleri ödüllendirildi

Kabahatler Kanunu uygulamasında Türkiye genelinde birinci olan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu tarafından altınla ödüllendirildi.

Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Temel, Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, Asayiş Ekipler Amiri Koray Şahin ile asayiş ekiplerinde görevli polislerin katılımıyla Polisevi'nde bir program düzenlendi.

Asayiş Ekipler Amiri Başkomiser Koray Şahin, Türkiye genelinde yapılan çalışmalarda, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Kabahatler Kanunu uygulamasında Türkiye birincisi olduklarını belirterek, yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili olarak hazırlanan dosyaların model olması açısından 20 il emniyet müdürlüğüne gönderildiğini ifade etti.

2007 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda 372 bin kişinin sorgusunun yapıldığını belirten Şahin, "Aranan 768 şahıs, 51 çalıntı araç yakalanmış, bin 86 araç trafikten men edilmiştir. Kontrollerde, 289 ruhsatsız silah ve bu silahlara ait toplam 2 bin 884 fişek elde edilmiş, bunun yanında 11 bin 91 adet bıçak ve kesici alet 6136 sayılı kanuna muhalefetten men edilmiştir. 207 şahıs üzerinde 6 kilo 95 gram esrar maddesi ile kaçak 16 bin 16 paket sigaraya el konulmuştur. Kabahatler Kanunu uygulamasında ise, sarhoşluk, dilencilik, kimlik bildirmeme, rahatsız etme gibi fiillerden dolayı 5 bin 719 kişiye idari para cezası uygulandı" dedi.

Toplantıda konuşn İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da, asayiş ekiplerinin 2007 ve 2008 içerisindeki çalışmalarından çok memnun ve mutlu olduğunu dile getirerek, "Emniyetin vitrini olan Asayiş Ekipler Amirliği, takdire şayan çalışmaları ile vatandaşımızın takdirini kazanmış, halkın polise olan güvenini arttırmıştır. Ekipler Amirliğinin memurundan müdürüne tüm personeline teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu tarafından, 10 ayrı asayiş ekibinde yer alan polis memurları altınla ödüllendirilirken, halı saha futbol turnuvalarında dereceye giren takımların da madalyaları ile plaketlerini verildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?