6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Aşırı yağış evi çökertti!

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde aşırı yağışlar sonucu bir kerpiç ev çöktü.

Edinilen bilgiye göre, Eski Mahalle'de bulunan Hüseyin Cantürk'e ait evin batı bölümü son yağışların ardından gece yarısı büyük bir gürültüyle çöktü. Kar yağışı devam eden beldede gürültüyle uyanan ev sahibi Hüseyin Cantürk, yattığı oda hariç evin diğer bölümlerinin yıkıldığını, eşyalarının göçük altında kaldığını söyledi.

Evde tek başına yaşadığını belirten Cantürk, kendi imkanları ile evi onarmasının mümkün olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Gece yarısı evinin oturma odası, salon ve mutfak bölümlerinde yaşanan çökme nedeniyle zor durumda kaldığını belirten Cantürk, geçici olarak bir yakınının evine taşındı.
Bu arada, belde sakinleri enkazın kaldırılması için seferber oldu. Evde yapılan hasar tespit çalışmasında ise kerpiç evin onarılmasının mümkün olmadığı yönünde kanaat oluştuğu belirtildi.

Kurucuovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Can, evi çöken hemşehrilerine yardımcı olmak için çalışma başlattıklarını belirterek, "Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da yardım talebinde bulunacağız. Köy halkımızla birlikte el birliği içerisinde hemşehrimizin kış ortasında açıkta kalmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?