4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Aşk tuzağı kurdular

Konya'da bir kadının sevgilisi ve onun arkadaşıyla aşk tuzağı kurduğu işadamı sevgilisine işkence yaptırıp, fidye istedikleri iddia edildi.
İddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası işadamı İ.K. (44), 4 yıl önce tanıştığı eşinden ayrılmış 1 çocuk annesi Serpil Y. (27) ile birlikte olmaya başladı.

Serpil Y.'ye aşık olan işadamı, sevgilisine 2 otomobil alırken, bir kuaför salonu açtı ve ev tuttu. 4 yıllık evli ve 1 çocuk babası Ramazan E. (43) ile de birlikte olan Serpil Y., "Benim bir sevgilim daha var, ayrılmak istiyorum" diyerek İ.K.'dan ayrıldı. Bir süre sonra Serpil Y., ayrıldığı İ.K.'yi arayarak, "Ben seni seviyorum. Ayrılalım derken yanımda Ramazan vardı. O yüzden böyle dedim, buluşalım" diyerek ağladı.

İ.K., bir gün sonra sabah erkenden işyerinden Serpil Y.'yi alarak, her zaman gittikleri eve gitti. Eve girdiklerinde Serpil Y.'nin diğer sevgilisi Ramazan E. tabancayla, onun arkadaşı Mehmet Ş. (34) ise bıçakla saldırıp İ.K.'yi yere yatırdı. İ.K.'yi döverek etkisiz hale getiren şahıslar, daha sonra kredi kartlarını ve cep telefonunu aldı.

Ramazan E., "Senin hesabında milyon YTL'ler olduğunu biliyoruz, bizim adamlarımız var. Bankaya telefon aç da, bizim hesabımıza 350 bin YTL yatırsınlar" dedi. Bunun üzerine İ.K., "Beni öldürün, öldürmeden önce ailemle konuşmama müsaade edin. Banka görevlileri bu şekilde yüklü miktarda havale yapmaz" dedi.

Bankadan havale yaptıramayan Ramazan E., 500 bin YTL yazdığı senedi getirerek imzalatmaya çalışırken, Mehmet Ş. çantasındaki kavanozdan çıkardığı ve zehirli olduğunu söylediği bir böceği İ.K.'nin üzerine bırakarak, "İşini bitirelim" şeklinde korkutmaya çalıştı. Ramazan E., tüm bunlara rağmen senedi imzalamayan İ.K.'yi çıplak bir şekilde Serpil Y. ile yan yana getirip uygunsuz fotoğraflarını çekti.

 
Ramazan E. ile Mehmet Ş., İ.K.'nin ellerini koli bandıyla bağlayacağı sırada dış kapı açıldı. Bunun üzerine kapıya yüklenen Mehmet Ş., boyacı Abdulkadir A. ile müteahhit Necati S.'nin içeri girmesini engellemeye çalıştı. Zorla kapıyı açan boyacı ve müteahhit, elindeki silahı İ.K.'nın başına tutan Ramazan E.'yi gördü. Ramazan E., "Sizde gelin bakalım" dediği sırada boyacı ve müteahhit, "Adam öldürüyorlar" diye bağırarak kaçtı. Paniğe kapılarak Mehmet Ş. ve Serpil Y. ile birlikte kaçmaya başlayan Ramazan E., rastladığı Necati S. ile aşağıda bulunan oğlu Yüksel S.'ye de tabancasını çekerek, "Bizi takip etmeyin, vururum" diyerek tehdit edip kaçtı.


Evin tadilatı için müteahhit arkadaşına verdiği anahtar sayesinde yaralı olarak kurtulan işadamı İ.K., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 3 şüpheli ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Serpil Y.'nin çantasından Ramazan E.'ye ait tabanca ile İ.K.'nin cep telefonu çıktı. İfadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"MAHKEMEDE SUÇLAMALARI REDDETTİLER"


Olaydan 50 gün sonra tutuklu sanıklar Serpil Y., Ramazan E., Mehmet Ş. İle müştekiler İ.K., Necati S., Yüksel S. ve Abdülkadir A., Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede müştekiler olayı doğrularken, sanıklar ise suçlamaları reddetti. Müşteki İ.K., Serpil Y.'nin kendisinin hesabında 1 milyon YTL olduğunu bildiğini ileri sürdü.

Serpil Y. ifadesinde, İ.K. ve Ramazan E. ile aynı zaman içerisinde sevgili olduklarını belirterek, "Bir süre sonra Ramazan'a durumu anlattım ve İ.K.'dan ayrıldım. İ.K. benden kendisinin aldığı otomobili ve iş yerini istedi, ben razı olup vermedim. Daha sonra İ.K. beni rahatsız etmeye başladı. Bir gün 'konuşalım' dedi ve müsait olduğunda aramamı istedi. Ben müsait olduğumda çağrı attım, o aradı ve konuşmak için sürekli gittiğimiz eve götürdü. Evde benle birlikte olmak istedi, bende karşı çıktım. Fırsatını bulup Ramazan'ı aradım. Ramazan gelince de arbede çıktı kaçtık" şeklinde ifade verdi.

 
Ramazan E. de sevgilinin ifadesine katıldığını, kendisinin bankadan kredi çekmek için Mehmet Ş. ile buluştuğunda Serpil Y.'nin araması sonucu eve geldiğini, bu sırada arbede çıktığını öne sürdü.


Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve olay yerinde keşif yapılması için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 11:39:52
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 11:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?