4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Aşk tuzağına 83 yıl hapis istemi

Konya'da sevgilisine aşk tuzağı kuran ve 5 aydır tutuklu olarak yargılanan bir kadın ile ikinci sevgilisi ve onun arkadaşına savcı 83 yıla kadar hapis cezası istedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen aşk tuzağı davasına tutuklu sanıklar Serpil Y, Ramazan E, Mehmet Ş, müşteki İ.K. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanık avukatları, olayın bir kadın yüzünden iki kişi arasında çıkan bir hadise olduğunu ve Mehmet Ş'nin tesadüfen olay yerinde bulunduğunu belirterek, gasp ve zorlama olmadığını savunarak tahliye istedi. Müşteki avukatları ise Serpil Y'nin tuzak kurup, İsmail K'den para koparmaya çalıştıklarını, telefon kayıtlarından belirli olduğunu ve tüm delillerin incelendikten sonra sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar kendilerini savunarak suçsuz yere 5 aydır tutuklu olduklarını belirtirken, sanıklardan Ramazan E, sevgilisi Serpil'i İ.K'den kurtarmak için olay yerine geldiğini ifade ederek, "Benim Serpil ile ciddi bir ilişkim var. Onunla ciddi düşünüyorum. Böyle bir olay yaşansa tekrar gelirim, ben Serpil'i ölümüne seviyorum" dedi. Sanık ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti savcıdan mütalaasını istedi. Savcı, sanıklardan Ramazan E'ye TCK'nun 106, 109 ve 149 maddeleri gereğince 18 yıldan 37 yıla kadar hapis cezası, Serpil Y. ile Mehmet Ş'ye ise TCK'nun 109, 149 ve 6136 kanuna muhalefet suçundan 13 yıldan 46 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. TCK'nun 106. maddesine göre hürriyete karşı işlenen suçlardan, 109'a göre tehdit, 149'a göre ise gasp suçundan tüm sanıkların toplam 31 yıldan 83 yıla kadar hapis isteniyor. Mahkeme heyeti, savcının mütalaasına karşılık, sanık ve müşteki avukatlarının savunmasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY 5 AY ÖNCE YAŞANMIŞTI

İddaya göre, evli ve 2 çocuk babası iş adamı İ.K. (44), 4 yıl önce tanıştığı kocasından ayrılmış 1 çocuk annesi Serpil Y. (27) ile birlikte aşk yaşamaya başlamıştı. İş adamı, sevgilisi Serpil Y'ye 2 otomobil almış, bir kuaför salonu açmış ve ev tutmuştu. Daha sonra Serpil Y, 1 çocuk babası Ramazan E. (43) ile de aşk yaşamaya başladı. Bir süre sonra Serpil Y. Ramazan E'ye, "Benim bir sevgilim daha var, ayrılmak istiyorum" diyerek İ.K'den ayrıldı. Beş ay önce, Serpil Y. ayrıldığı İ.K'yi 20 gün sonra tekrar arayarak, "Ben seni seviyorum. Ayrılalım derken yanımda Ramazan vardı. O yüzden böyle dedim, buluşalım" diyerek ağladı. İ.K, bir gün sonra sabah erkenden işyerinden Serpil Y'yi alarak, her zaman gittikleri eve gitti. Eve girdiklerinde Serpil Y'nin diğer sevgilisi Ramazan E. tabancayla, onun arkadaşı Mehmet Ş. (34) ise bıçakla saldırıp İ.K'yi yere yatırdı.

İ.K'yi döverek etkisiz hale getiren şahıslar, daha sonra kredi kartlarını ve cep telefonunu aldı. Ramazan E, "Senin hesabında milyon YTL'ler olduğunu biliyoruz, bizim adamlarımız var. Bankaya telefon aç da, bizim hesabımıza 350 bin YTL yatırsınlar" dedi. Bunun üzerine İ.K, "Beni öldürün, öldürmeden önce ailemle konuşmama müsaade edin. Banka görevlileri bu şekilde yüklü miktarda havale yapmaz" dedi. Bankadan havale yaptıramayan Ramazan E, 500 bin YTL yazdığı senedi getirerek imzalatmaya çalışırken, Mehmet Ş. çantasındaki kavanozdan çıkardığı ve zehirli olduğunu söylediği bir böceği İ.K'nin üzerine bırakarak, "İşini bitirelim" şeklinde korkutmaya çalıştı. Ramazan E, tüm bunlara rağmen senedi imzalamayan İ.K'yi çıplak bir şekilde Serpil Y. ile yan yana getirip uygunsuz fotoğraflarını çekti. Ramazan E. ile Mehmet Ş, İ.K'nin ellerini koli bandıyla bağlayacağı sırada evin dış kapısı açıldı.

Bunun üzerine kapıya yüklenen Mehmet Ş, boyacı Abdulkadir A. ile müteahhit Necati S'nin içeri girmesini engellemeye çalıştı. Zorla kapıyı açan boyacı ve müteahhit, elindeki silahı İ.K'nın başına tutan Ramazan E'yi gördü. Ramazan E, "Siz de gelin bakalım" dediği sırada boyacı ve müteahhit, "Adam öldürüyorlar" diye bağırarak kaçtı. Paniğe kapılarak Mehmet Ş. ve Serpil Y. ile birlikte kaçmaya başlayan Ramazan E, rastladığı Necati S. ile aşağıda bulunan oğlu Yüksel S'ye de tabancasını çekerek, "Bizi takip etmeyin, vururum" diyerek tehdit edip kaçtı. Evin tadilatı için müteahhit arkadaşına verdiği anahtar sayesinde yaralı olarak kurtulan işadamı İ.K, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 3 şüpheli ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Serpil Y'nin çantasından Ramazan E'ye ait tabanca ile İ.K'nin cep telefonu çıktı. İfadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 3 zanlının tutuklu olarak yargılanmlarına devam ediliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?