6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Asker uğurlaması kana bulandı

ASKER UĞURLAMASINDA 3 KİŞİ VURULDU

Konya'nın Çumra ilçesinde asker eğlencesine katılan ilçe belediye başkanının koruması rastgele ateş açması sonucu 1'i çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılardan 15 yaşındaki çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, Çumra ilçesi Meydan Mahallesi'nde 21 yaşındaki Mesut Koç'un evin önünde meydana geldi. İddiaya göre, askere gidecek olan Mesut Koç, arkadaşlarını ve komşularını çağırarak evin önünde eğlence düzenledi.

İlerleyen saatlerde müzik eşliğinde gençler oynamaya başlarken, davetlilerden bazıları silahla havaya ateş etmeye başladı. Bu sırada eğlenceye katılıp, silahla havaya ateş eden Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem'in koruması E.B.'nin (33), tabancası tutukluk yaptı. E.B. tabancasını yana indirip kontrol ettiği sırada peş peşe ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri 15 yaşındaki Hüseyin Çiçek'in kafasına, Ömer Kulu'nun (26), bacağı ile koluna isabet etti, Ziya Alanyalı'nın (27) ise kafasını sıyırdı.

Yaralılardan 15 yaşındaki çocuk durumunun ağır olması nedeniyle olay yerinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Ömer Kulu Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından aldığı sıyrıkla hafif yaralanan Ziya Alanyalı ise Çumra Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polis, olayla ilgili çok sayıda kişinin ifadesini alırken şüpheli olan belediye başkanının koruması E.B.'yi gözaltına aldı. Eğlencede kullanılan silah ve tüfekleride ele geçiren polis, olay yerinde inceleme yaptı. İnceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri çok sayıda kullanılmış boş kovan buldu.

ASKER UĞURLAMASINDA 3 KİŞİ VURULDU
ASKER UĞURLAMASINDA 3 KİŞİ VURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 10:26:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?