4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Asya Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar

Irak Bisiklet Milli Takımı 5 sporcusu ve 1 antrenörü ile Katar'da yapılacak olan 2006 Asya Olimpiyatları'na Konya'da hazırlanıyor. 

Irak'taki güvenlik problemi ve maddi sıkıntılar nedeniyle Katar'da yapılacak 2006 Asya Olimpiyatları'na Konya'da hazırlanan kafile dün akşam saatlerinde Konya'ya geldi. Irak Bisiklet Milli Takımı sporcuları Thamir H. Thamir, Asad Khader, Sarkad J. Mohammed, Mihsier Reauf, Yaser Dahey ile Milli Takım Antrenörü Mahmoud M. Falih, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisleri'ne gelerek kampa girdi. Kafile ilk antrenmanını da bugün sabah saatlerinde yaptı. Antrenmanlarını Konya-Seydişehir, Konya-Beyşehir ve Konya-Akören Karayollarında yapan takımda hedef, 2006 Asya Olimpiyatları'nda iyi bir derece elde etmek. 

Irak Bisiklet Milli Takım Antrenörü Mahmoud M. Falih, olimpiyatlara Türkiye'de hazırlanma nedenlerini açıklayarak, "Katar'da yapılacak olan 2006 Asya Olimpiyatları'na hazırlanmak için geldik. Irak'ta antrenman yapma imkanımız yok. Amerika'nın Irak'a girdiği günden itibaren durumumuz böyle. Emniyetimiz ve can güvenliğimiz yok. Orada maddi sıkıntılar da çekiyoruz. Burada yaklaşık 45-50 gün kalacağız. Uzun bir müddet buradayız ve olimpiyatlara hazırlanacağız. Antrenmanlarımızı en iyi şekilde yapıp olimpiyatlarda derece elde etmek istiyoruz. Türkiye ve Konya gayet güzel. Benim Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan isteğim, bizim burada olduğumuz sürece yapılacak olan yarışlara bizi de davet etmeleri. Bize böyle güzel bir ortam sağladıkları için Türk hükümetine ve federasyonuna çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Irak Bisiklet Milli Takım sporcuları Yaser Dahey ile Sarkad J Mohammed de Türkiye'nin çok güzel olduğunu ve burada antrenmanlara başladıklarını ifade ederek, "Irak'ta durumlar pek iç açıcı değil. Orada güvenliğimiz ve bisiklet kullanabileceğimiz uygun yerler yok. Burası hem bisiklet kullanmaya uygun, hem de güvenli bir yer. Ortamımız çok iyi. Hedefimize gelince. Her sporcunun bir hedefi vardır. Katar'da iyi bir netice yakalamak için çalışıyoruz. İnşallah bunu başaracağız" şeklinde konuştular. Sporcuların her ikisi de 2002 senesinde Türkiye'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışları için Türkiye'ye geldiklerini sözlerine eklediler.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 18:03:27
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 18:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?