6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

At eti satan lokantaya tepki

AT ETİ SATTIĞI İDDİA EDİLEN LOKANTAYA LOKANTACILARDAN TEPKİ

Konya'da geçtiğimiz hafta sonu yapılan baskında at keserek etinden kebap yaptığı iddia edilen lokantanın halen açık olduğunu belirten Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Fedarasyonu Genel Başkanı İsmail Sezer, aynı şahsa ait 3 ayrı iş yerinin olduğunu ve ruhsatları olmadığı halde bunların kapatılmadığını söyledi.

Konya'da Yusuf A.'ya ait evde kesilmiş bir atın iskeleti ile iç organlarının bulunmasının ardından şahsın işlettiği bir lokantaya baskın yapılarak 93 kilo kaçak et bulunmuştu. Şüpheli hakkında polis işlem yaparken, belediye yetkilileri de etlere el koyarak numune aldıktan sonra imha etmişti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Fedarasyonu Genel Başkanı İsmail Sezer ve Konya Oda Başkanı Ali Osman Mercan basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Sezer, gıda ile ilgili denetim de tek sorumlunun Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin olduğunu belirterek, "Ruhsat verme ve uygulama ise belediyenindir. Biz odalar olarak bir şey yapamıyoruz. Ucuz yemeğin takipçisi halk olmalıdır. Biz de ucuz yemek vermek isteriz ama kaliteli ucuz yemek vermeliyiz. 1, 2 liraya verilen yemeklerin maddelerinin nerden geldiği belli değildir. Türkiye'de gıda denetimi bir faciadır. Geçen Konya'da, Adana'da, Gaziantep'te eşek eti olduğu çıktı. Biz idareci olarak denetleme yetkimiz yok, uyarıcı yetkiliye bildirmekle görevliyiz sadece. Halkımıza sesleniyorum, ucuz yemeğin altında mutlaka bir şey vardır. Esnafın denetleyicisi esnaf olmalıdır. Bu tip olayların yaşanmaması için görevin bize verilmesi gerekiyor. Şu an hakkında işlem yapılan lokanta ruhsatsız olarak çalışıyor. Gelen rapora göre, meclis kararıyla kapatılması gerekir" dedi.

 KONYA'DA 110 TANE MERDİVEN ALTI LOKANTA VAR

Konya'da at eti sattığı iddia edilen yeri lanetlediklerini kaydeden Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Mercan, "Konya'da böyle bir şey beklemiyorduk, aklımızın ucundan da geçmiyordu. Biz yönetim olarak üyelerimizi tek tek gezeriz. Ruhsatlarına ve mutfaklarına bakarak gerekli yerlere bildiririz. Konya'da 110 civarında kaçak merdiven altı lokanta var. Bunları biz gerekli yerlere bildirerek gerekli işlemin yapılmasını istedik. Son olarak kaymakamlığa bildirdik ama yine sonuç alamadık. Bu at eti satıldığı iddia edilen lokantaya gittiğimizde lokanta sahibi bana, 'Sen git, belediye gelsin' dedi. Bu kişi resmen halkın sağlığıyla oynadı. Bu tip insanlar Avrupa'da meslekten men edilir ve 7 kuşağı aynı mesleği yapamaz. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz. Bize gereken yetkiyi ya versinler ya da hep beraber hareket edeceğiz. Bakın ruhsatı olmadığı ve at eti kestiği iddia edilen dükkan halen çalışıyor. İnceleme yaptıktan sonra karar verileceğini biliyoruz. Benim 2 tane iş yerim var, 18 liraya dana eti, 22 liraya kuzu eti alıyorum, 2 liraya nasıl satış yapabiliriz? Bu imkansız" şeklinde konuştu.

AT ETİ SATTIĞI İDDİA EDİLEN LOKANTAYA LOKANTACILARDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:53:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?