6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

At yarışlarında arbede

KONYA'DA MAHALLİ AT YARIŞLARINDA ARBEDE

Konya'da düzenlenen Mahalli At Yarışları'nda yanlış verilen startlar sonrası at sahipleri ile hakemler arasında arbede yaşandı.

Konya Tarım İl Müdürlüğü ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Derneği tarafından düzenlenen 18. Mahalli At Yarışları'na start hakemlerinin verdiği yanlış startlar damgasını vurdu. Tarım İl Müdürlüğü, Konya Ticaret Borsası, Karatay Kaymakamlığı ve Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Kupası olmak üzere 4 ayakta düzenlenen koşulara 3 yaş ve üstü Arap ve İngiliz atları katıldı. Bin 600 metre uzunluğundaki pistte start makinesi olmadığı için yarışlar start hakemi tarafından başlatıldı. Bazı atların erken çıkması, bazılarının ise geç kalması nedeniyle yarış sonunda at sahipleri ve jokeyler ile yarış hakemleri arasında tartışmalar yaşandı. Son koşu olan Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Kupası yarışında ise bazı atların erken çıkması nedeniyle ilk önce yarışın hakemler tarafından iptal edildiği ilan edildi. Ancak erken çıkan atların yarışa devam etmesi üzerine hakemler yarışın kabul edilmesine karar verdi. Verilen kararın ardından hakemin iptal kararı nedeniyle yarışa devam etmeyen atların jokeyleri, yarış hakem odasına yürüdü. Hakemlere itiraz eden jokeyler ile hakemler arasında kısa süreli arbede yaşanırken araya polislerin girmesiyle olay büyümeden engellendi.

Yarışlar sonucu bin 800 metre Tarım İl Müdürlüğü kupasını Veli At, bin 600 metre Konya Ticaret Borsası Kupası'nı İsmet Akkulak, Karatay Kaymakamlığı Kupası'nı İsmet Akkulak ve Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Kupası'nı ise Mehmet Dinçer kazandı.

KONYA'DA MAHALLİ AT YARIŞLARINDA ARBEDE
KONYA'DA MAHALLİ AT YARIŞLARINDA ARBEDE
KONYA'DA MAHALLİ AT YARIŞLARINDA ARBEDE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 17:56:02
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 18:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?