6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Atanamayan öğretmenler yürüdü

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN YÜRÜYÜŞÜ KONYA'DA

Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen'in İstanbul ve Şanlıurfa'da başlayarak 17 Nisan'da Ankara'da mitingle son bulacak "Atanamayan Öğretmenler" yürüyüşünün Konya ayağı yapıldı.

Eğitim-Sen tarafından 14 Nisan'da İstanbul ile Şanlıurfa merkezli olarak iki koldan Ankara'ya doğru başlayan "Atanamayan Öğretmenler" yürüyüşü, Konya'da devam etti. Şanlıurfa'dan Ankara'ya yürümeye başlayan öğretmenler, Karaman'ın ardından Konya Anıt Alanı'nda sendikanın Konya Şubesi üyeleriyle biraraya geldi. Buradan Eğitim-Sen Konya Şube binasına yürümek isteyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmeler sonucu slogan atarak kaldırımdan yürüyen grup, Eğitim-Sen Konya Şube

binası önünde toplandı.

Burada bir konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Açıl Önel, Şanlıurfa ve İstanbul'dan başlayan bu yürüyüşün yarın Ankara'da son bulacağını belirterek, "Yarın Ankara'da, İstanbul'dan gelen arkadaşlarla da birleşerek bir miting düzenleyeceğiz. Biz bu mitingi çocuklarımıza daha iyi bir eğitim ortamı, daha kaliteli demokratik bir eğitim sağlamak için yapıyoruz" dedi.

Bir süre slogan atan grup, daha sonra sessizce şube binasına girdi. Geceyi Konya'da geçirecek olan grup, sabah saatlerinde Ankara'ya hareket edecek.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN YÜRÜYÜŞÜ KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 20:24:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 22:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?