6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ata'nın Konya'ya gelişinin 89. yılı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinin 89. yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan, merkez ilçe belediye başkanları, parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen Vali Aydın Nezih Doğan, Atatürk'ün Milli Mücadele ve sonrasında Konya'yı birçok kez ziyaret ettiğini belirterek, "Atatürk bu ziyaretlerinde Konya'nın manevi havasını oluşturan Hz. Mevlana'yı da ziyaret ederek onun hakkındaki görüşlerine yer vermiştir. Atatürk, özellikle Milli Mücadele sırasında Konya'daki müthiş dayanışmayı görmüş ve konuşmalarında buna vurgu yapmıştır. Daha sonraki yıllarda onun gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma mücadelesinde Konya üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Artan sanayi ivmesi ve gelişen tarımı ile Konya bu gelişime ayak uydurduğunu açıkça kanıtlamıştır" dedi.

Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Anıt Alanı'ndaki törenin ardından bando eşliğinde Atatürk Müzesi'ne yüründü. Müzeyi ziyaret eden davetliler, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 12:18:46
Güncelleme :3 Ağustos 2009 Pazartesi 12:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?