4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Ateşte açan güller' sergisi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı çerçevesinde düzenlenen "Kor Ateşin Sır Gülleri" çini projesi kapsamında Mevlana Müzesi'nde 2. Çini Sergisi açıldı.


Açılışa Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılıştan önce davetlilere bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, belediye olarak çini sanatını geliştirmek için çaba harcadıklarını belirterek, "Çininin anavatanı Selçuklu'dur. Çini Anadolu'nun temel sanatlarından biridir. Konya'da hammaddeden mamüle kadar süren üretim safhalarının her aşamasını kendi bünyemizde yapmaktayız. Çinide Avrupa Birliği'nden yerel kalkınma hibesi aldık ve bunu da belirlenen şartlarda çini sanatı için harcıyoruz. Burada ev hanımlarımız, genç kızlarımız meslek sahibi oluyor. Bu kursiyerlerimizin piyasada çok rahat iş bulacaklarına inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.


Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü de, "Meslek edindirmeyi amaçlayan her türlü organizasyonda elimizden gelen katkıyı sağlamaktayız. Bu kursa katılanların ilk günkü durumu ile şimdiki durumu arasında büyük gelişme var. Bunu ürünlerden görebiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından "Kor Ateşin Sır Gülleri" sergisi törene katılan davetliler tarafından gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 02:37:32
Güncelleme :6 Kasım 2007 Salı 02:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?