7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Atık eğitimi için AB desteği

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) hibesi kazanan atıkların geri dönüşümü projesi eğitimine başlandı.

Projenin tanıtıldığı Konevi Kültür Merkezindeki seminerde pilot bölge seçilen Küçük Kovanağzı Mahallesindeki öğrencilere ve eğitimcilerine seslenen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, 'Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrışımlı Toplanması ve Geri Dönüşümü' projesi eğitim programlarının başladığını belirterek, "Bu mahallemizdeki vatandaşlarımızın, atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda bilinçlendirmesi için eğitim süreci başlamıştır. Projemizin yabancı ortağı Malta'nın Victoria Gozo Belediyesi olmuştur. AB projemiz süresince bu belediye ile ortak çalışmalar yürütülecek ve karşılıklı yerinde inceleme ve temaslarda bulunulacaktır" dedi. Projenin hayata geçirilmesinde çocukların çok önemli bir rol üstleneceğine dikkat çeken Başkan Refik Tuzcuoğlu, "Onlar bizim elçilerimiz olacaktır. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırması konusunda Küçük Kovanağzı Mahalle sakinleri bilinçlendirilecektir. Çevrenin korunması ve temizlikle ilgili örnek bir proje hayata geçmiş olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere farklı türdeki katı atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda uygulama yaptırıldı. Proje kapsamında hedef bölge olarak seçilen Küçük Kovanağzı Mahallesinde toplam 200 kişilik mahalle sakini, 100 ev hanımı ve bölgedeki Ayşe Sönmez İlköğretim Okulu öğrencilerine ambalaj atıklarının ayrışımlı toplanması ve geri dönüşümü konusunda eğitimler verilmeye devam edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?