6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Atık madde kurbanı komadan çıktı

KONYA'da 16 yaşındaki Hüseyin Doğan, kırılan camları attığı sırada boş arazideki henüz belirlenemeyen katı atık maddeye temas etti.

Bunun üzerine Doğan'ın, vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluştu. 7 gündür yaşam destek ünitesinde tedavi altında bulunan Doğan, komadan çıktı.

Plastik Cerrahi Ünitesi'nde tedavi altında tutulan Doğan, “Ben yandım, başkalarının yanmasını istemiyorum. Böyle acıya kimse dayanamaz” dedi. Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bölgede alınan karantine devam ediyor. Boş arazideki katı atık maddenin tesbit edilmesi ve alınacak önlemlerle ilgili teknik heyet oluşturuluyor. Oluşturulacak heyet, bölge ile ilgili yapılacak çalışmaları belirleyecek.

Karatay İlçesi Yeni Marangozlar Sitesi'nde Desen Mobilya ve Plastik Atölyesi'nde çalışan Hüseyin Doğan, 7 gün önce bir işyerine cam takmaya gitti. Bu sırada kazayla camı kıran Doğan, cam kırıklarını atmak için boş araziye yöneldi. Bu sırada dengesini kaybeden Doğan, toprağa gömüldü. Kendini kurtarmak isteyen Hüseyin Doğan, toprağa dokununca kolları yandı. Buna rağmen katı atık maddesi bulunan araziden çıkmayı başaran Doğan, sürünerek işyerine geldi. Kol ve bacakları yandığı anlaşılan Hüseyin Doğan, çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak Reanimasyon Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Toprağı yutan Doğan'ın, akut akciğer hasarına bağlı olarak solunum yetmezliği çektiği belirlendi. 7 günden bu yana yaşam destek ünitesinde yaşam mücadelesi veren Doğan, komadan çıktı. Doğan, Reanimasyon ünitesinden alınarak, yanıklarının tedavisi için Plastik Cerrahi Ünitesi'ne yatırıldı. Güçlükle konuşan Doğan, şunları anlattı:

“Ben cam takmaya gittim. Bu sırada camı kırdım. Cam kırıklarını atmaya gittim. Oruçlu olduğum için kafam döndü. Toprağın içine düştüm ve toprak beni çekmeye başladı. Kendi ellerimle çıktım. Dükkana gittim. Sonra beni hastaneye getirdiler. Şu anda ağrım, acım yok. Yeni pansuman yaptılar. Allah kimseyi düşürmesin. Ben yandım ama başkalarının yanmasını istemiyorum. Onlardan şikayetçi olacağım.”

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hale Borazan, hastanın yaşam destek ünitesinden çıkarıldığını belirterek, “Şu anda nefes alabiliyor. Akciğeri temizlendi. Her iki kolunda ve bacağından yanık var. Bundan sonra Plastik Cerrahi Ünitesi’nde yanık tedavisi görecek. Hayati tehlikeyi atlattı” dedi. Baba Hasan Ali Doğan, hayati tehlikeyi atlatan tek oğlunun yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olaydan hemen sonra katı atık maddesinden numune alarak TÜBİTAK'a gönderdi. Bununla birlikte Çevre ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde teknik heyet oluşturuluyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü uzmanlarından, Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisli, Kimya Mühendisli ve Kimya Bölümü akademisyenler ile Konya Büyükşehir ve Kataray Belediyesi Çevre uzmanlara tarafından oluşturulacak olan heyet, katı atık maddesinin bulunduğu bölge ile ilgili yapılacak çalışmaları belirleyecek.

DHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:43:16
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 17:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?