4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Atmaca operasyonu: 4 gözaltı

Konya'da 1 kişiyi tabancayla yaraladıktan sonra kaçan ve birden fazla suçtan arandıkları ortaya çıkan şüpheliler, düzenlenen 'Atmaca' adlı operasyonla yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, önceki gün gece merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde Ali P'yi (41) tabancayla yaralama olayına karışarak kaçan Ahmet Y. (28), Veli İ. (27), Mustafa Y. (26) ve Hüseyin B'nin (23), Yazır Mahallesi Güleryüzlü Sokak'ta bulunan bir evde gizlendiklerini tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri harekete geçti. Cinayet bürosu ve asayiş ekiplerinden oluşan 10 ekip otosu ve 30 polis memuru çevreyi sararak güvenlik tedbiri aldı. Eve giren diğer polis ekipleri, şahısların kaçmasına fırsat vermeden yakalamayı başarırken, şüpheliler üzerlerindeki sahte kimlikleri pencereden attı. Güvenlik tedbiri alan polislerin üzerine düşen kimlikler, şahısların sahte kimliklerle suç işlediklerini ortaya çıkarttı. 

Yakalanan şahıslardan Ahmet Y'nin polise mukavemet suçundan kesinleşmiş hapis cezasının yanı sıra, sahtecilik, işyerinde ızrar, 2 ayrı adam yaralama suçundan da arandığı ortaya çıktı. Yakalanan Veli İ'nin sahte kimlik kullanmaktan, Mustafa Y. ile Hüseyin B'nin de uzun zamandır polis tarafından başka suçlardan arandığı anlaşıldı. Evde Hüseyin B'ye ait olduğu iddia edilen bir poşet dolusu tabanca mermisi ve kelepçe ele geçirildi. Poliste ifadeleri tamamlanan şüphelilerin geçmişte birden fazla ruhsatsız tabanca yakalatmalarının yanı sıra Mustafa Y'nin başka bir olayda yaralandığı öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Konya Adliyesi'ne sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 16:53:24
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 17:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?