6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Av tüfeğiyle hırsızları kovaladı!

KENDİNİ DARP EDEN HIRSIZLIK ZANLILARINI TÜFEKLE KOVALADI

Konya'da evini ve arabasını soymak isteyen hırsızlık şüphelileri tarafından darp edildiğini iddia eden 48 yaşındaki bir kadın, otomatik av tüfeğiyle 3 kişi oldukları belirtilen şüphelileri sokak arasında kovaladı. Çok sayıda polisin müdahale ettiği olayın devamında yaşanan ikinci kavgada 1 kişi bıçaklandı, olaya karışan 3 kişi ise gözaltına alındı.

Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Karaaslan Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarında motosiklet hırsızlığı meselesi yüzünden husumet bulunan iki aile yine bir hırsızlık olayı sonrası karşı karşıya geldi. İddiaya göre, yatmaya hazırlanan Günay A.(48) gürültü üzerine çıktığı evinin balkonda bir hırsızlık şüphelisiyle karşılaştı. Kendisini görünce panikleyen hırsızlık şüphelisinin saldırması sonucu darp edilen Günay A., zemin katta bulunan evinin balkonundan atlayıp kaçan şüphelileri, evinden çıkarak otomatik tüfekle kovalamaya başladı.

Sokak aralarından kaçan şüphelilerin izini kaybeden Günay A., evine giren kişilerin daha önce aralarında husumet bulunan komşularının olduğunu ileri sürüp kapılarına dayanınca kavga çıktı. Kısa sürede taşlı sopalı kavgada dönüşen olay nedeniyle mahalleye çok sayıda polis sevk edildi. Güçlükle önlenen kavga sonrası hırsızların soymak istediği 42 VP 084 plakalı minibüste inceleme yapan polis, mermisi ağzında olan bir adet otomatik av tüfeği ele geçirdi. Yapılan doldur boşalt sonrası tüfekten 3 adet dolu fişek çıktı. Tüfeğin kendisine ait olduğunu söyleyen Günay A., 3 kişi olduklarını belirttiği şüphelilerin 2 bileziğini de çaldığını iddia etti.

Olay yerinde polislere bilgi veren Günay A., "Ben canımı kurtarmak için tüfeği arabaya koydum. Çünkü arabamızı soyuyorlardı. Sıkmadım, çünkü kaçtılar. Canına okuyacaktım onların dua etsinler" şeklinde konuştu.

Olayın ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Günay A. ve olaya karışan 2 kişi, polis merkezine götürüldü.

KAVGANIN DEVAMINDA 1 KİŞİ BIÇAKLANDI

Kavganın ardından henüz şüpheliler karakolda ifade verirken aynı mahallede ikinci kavga ihbarı üzerine polisler yine harekete geçti. Aynı yerde başlayan ve Nakipoğlu Mahallesi'nde son bulan kavgada yolu motosikletli kişilerce kesilen Tayfur A., ailesinin yanında darp edildikten sonra sırtından ve elinden bıçaklandı. Yaşanan ikinci kavga ihbarıyla birlikte olay yerine yine çok sayıda polis sevk edildi. Yaralanan Tayfur A. olay yerine çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının yakınları bilgi almak isteyen polislere olay anını panik içinde anlattı. Bıçaklama olayına karıştığı iddia edilen Adnan G. ile İsmail G. kısa bir süre sonra polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, iddia edilen hırsızlık olayının yaşanıp yaşanmadığını araştırıyor.

KENDİNİ DARP EDEN HIRSIZLIK ZANLILARINI TÜFEKLE KOVALADI
KENDİNİ DARP EDEN HIRSIZLIK ZANLILARINI TÜFEKLE KOVALADI
KENDİNİ DARP EDEN HIRSIZLIK ZANLILARINI TÜFEKLE KOVALADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 13:42:00
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 14:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?