30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Avlanma yasağı sona erdi

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI SONA ERDİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, balık neslinin korunabilmesi için 15 Mart'ta Beyşehir Gölü'nde başlayan su ürünleri avlanma yasağı bugünden itibaren sona erdi.

3 aylık molanın ardından bugünden itibaren tekneleriyle birlikte Beyşehir Gölü'ne açılarak "haydi rastgele" diyecek balıkçılar, yeni avlanma sezonu içerisinde üzücü bir hadise yaşanmaması için göl kenarında dualar arasında 4 keçiyi birden kurban etti.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, yeni avlanma döneminin meslektaşlarına bolluk ve bereket getirmesini dilediğini ifade ederek, "2010-2011 sezonunun tüm balıkçı camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Gölümüzde bu yıl umduğumuzun da ötesinde bol bir su var. İnşallah gölümüzün suyu gibi balığımız da bu sezon bol olur" diye konuştu.

Sazan balığı ağırlıklı bir sezon olmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, "Beyşehir Gölü'nden ekmeğini kazanan balıkçıların yeni avlanma sezonu için tüm hazırlıkları tamamlandı. Balıkçı sayısı bu sezon diğer yıllara göre düşük olacak. Ama göldeki balık popülasyonunda bir hareketlilik, canlılık olursa bu sayı ileride artabilir. Az balık çıkarsa, az bir balıkçı ile çalışmak durumunda kalırız" dedi.

Balıkçılara yeni sezon için tavsiyelerde de bulunan Erdoğan, "Balıkçı kardeşlerimize tavsiyemiz, yasalara uygun bir şekilde balık tutmaları, avlanma yapmalarıdır. Uygun boyda olan türlerin avlanmasını istiyoruz. Çünkü küçük olan balıklar, bizim geleceğimizdir. Diğer yıllara yatırım yapmak için mecburen bu yöndeki kurallara uygun balık tutmamız lazım" şeklinde konuştu.

GELENEKSEL UYGULAMA BU YIL DA DEVAM ETTİ

Beyşehirli balıkçılardan Hasan Katmerci, yeni avlanma sezonunun Beyşehir'e ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Yeni sezondan beklentimiz, bol balığın çıkmasıdır. Bu sene gölde ki doluluk oranı yüksek. O yüzden yasak dönemde avcılık olmadı, gölümüz korundu. Bereketli bir sezon diliyoruz. Avlanma sezonu başlangıcında ise hem Beyşehir kent merkezindeki kıyılarımızda, hem de göle kıyısı olan Akburun Köyü'müzde toplam 4 keçiyi birden gölümüz için kurban ediyoruz, kanını sularla buluşturuyoruz.

Adak dileyerek, göle çıkan insanlarımızın boğulmaması, balıkçılarımızın zarar görmemesini diliyoruz. Her sezon başında balıkçılar olarak göle adadığımız bu keçilerin etlerini ise bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine, yurtlara dağıtacağız" diye konuştu.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, Beyşehir Gölü'nde 3 ay devam eden su ürünleri av yasağının 15 Haziran'dan itibaren son bulacağını belirterek, "Bu yasak dönemde hava şartları nedeniyle de doğal bir koruma sağlandığını düşünüyoruz. Tarım İlçe Müdürlüğü olarak Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri ile müşterek olarak yasak dönemde denetim ve kontrol faaliyeti yürüttük. Şimdi yasak sezon sona erdi ama avlanma sezonu içerisinde de her şey serbest değil. Balıkçılarımıza önerimiz, boy yasaklarına uymalarıdır. Sazanda 40, levrekte ise 26 santimden küçük balıkların avlanmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte ise denetim ve kontrollerimizi bu yönde sürdüreceğiz. Yeni avlanma sezonunun balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlar getirmesini diliyoruz" dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 19:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?